Inez Meulenbeld geeft elke dinsdagochtend bewegingslessen bij De Vijver.
Inez Meulenbeld geeft elke dinsdagochtend bewegingslessen bij De Vijver. Danny van der Linden

Ouderen bewegen bij De Vijver

29 april 2018 om 07:26 lokaal

DRIEBERGEN Op De Vijver komt elke dinsdagochtend een groep mensen bij elkaar om met elkaar te bewegen onder leiding van Inez Meulenbeld. Daarbij speelt ook het sociale aspect een grote rol, want de lessen worden steevast afgesloten met een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie of thee.

Danny van der Linden

Inez Meulenbeld (25) komt elke dinsdagochtend vanuit haar woonplaats Utrecht naar Driebergen om bewegingslessen te geven aan ouderen. ,,De lessen zijn geschikt voor iedereen, maar in de praktijk zijn het vooral ouderen die gebruikmaken van het aanbod", vertelt Meulenbeld die in 2017 is afgestudeerd en zich daardoor oefentherapeute Cezar mag noemen. ,,Ik werk momenteel op De Vijver als invaller van Anique van Barneveld. Zij komt over enige tijd weer terug", aldus Meulenbeld.

VEELZIJDIGHEID De oefeningen die de deelnemers aan de bewegingslessen Gezond en Vitaal doen, zijn behoorlijk veelzijdig. ,,We houden ons bezig met spierversterking, versoepeling van het lichaam en stabiliteit. Met name voor oudere mensen is dat erg belangrijk", legt Inez Meulenbeld uit. ,,Want in de praktijk blijkt dat relatief veel mensen op hogere leeftijd hier problemen mee kunnen krijgen."

,,De mensen doen de oefeningen zittend, staand of liggend op een matje", gaat ze verder. ,,Maar er wordt overgegooid met een bal. We passen de oefeningen zonder al te veel problemen aan aan het niveau van de deelnemer", zegt Meulenbeld die ook op andere plekken werkzaam is als therapeut en verzorgende. ,,De basis van de oefeningen die we doen zijn niet alleen geschikt voor ouderen. Zelfs voor kinderen kan dit nuttig zijn. Al probeer je die wel meer uit te dagen op een wat meer speelse manier."

SOCIAAL ASPECT Een bewegingsles duurt een uur. ,,Daarvan zijn we drie kwartier aan het bewegen en hebben we een kwartier ingepland om samen koffie of thee te drinken", vertelt Meulenbeld. ,,Dat sociale aspect wordt erg gewaardeerd. Ik denk dat dit komt doordat veel ouderen zich steeds vaker eenzaam voelen. Daarom vinden veel deelnemers het bakje koffie en het praatje na afloop heel belangrijk."

Momenteel geeft Inez Meulenbeld drie lessen op de dinsdagochtend. ,,We starten met de eerste les om negen uur. Daarna zijn er nog lessen om tien uur en kwart voor elf." In de groepen van tien uur en kwart voor elf is er nog ruimte voor extra deelnemers. ,,De groep die om negen uur start zit betrekkelijk vol, al kunnen daar nog wel een of twee mensen bij", aldus Meulenbeld. ,,Nu bestaat die eerste groep uit twaalf personen."

INFORMATIE De bewegingslessen Gezond en Vitaal maken deel uit van het cursusaanbod van De Vijver in Driebergen. In het gebouw aan de Vijverlaan, dat wordt gedeeld met Dol Fijn Kinderopvang, worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo kunnen liefhebbers van tekenen en schilderen er terecht voor cursussen, maar zijn er ook uiteenlopende danslessen te volgen en is er voor de beoefenaars van Yoga ook ruimte beschikbaar. Ook bij deze activiteiten is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Mensen die meer informatie willen over de bewegingslessen Gezond en Vitaal of andere zaken met betrekking tot het cursusaanbod van De Vijver kunnen mailen naar activiteitendriebergen@iszdebrug.nl of bellen naar 0343-555 555 en vragen om meer informatie over de activiteiten van De Vijver.

advertentie
advertentie