De dankbare ontvangers Reinier van Kuyk en Ira Appel van de Voedselbank, organisatoren Ruth en Gert-Jan van Veldhuizen en de gulle winnares Femke van Rossum met de volle winkelkar en extra appels na de 1-minuutrace.
De dankbare ontvangers Reinier van Kuyk en Ira Appel van de Voedselbank, organisatoren Ruth en Gert-Jan van Veldhuizen en de gulle winnares Femke van Rossum met de volle winkelkar en extra appels na de 1-minuutrace. Corina Blommendaal

Winnares winkelminuut doneert prijs aan Voedselbank

24 april 2018 om 12:53 lokaal

DOORN Van Veldhuizen Womenswear organiseert elk seizoen modeflitsen, waarbij de mode uit hun collectie geshowd wordt. Klanten die meer dan 100 euro besteedden in de winkel, konden een bonnetje invullen en een prijs winnen. Dit jaar won de gelukkige winnares een minuut gratis winkelen bij Jumbo Timmers. Zonder aarzeling doneerde zij haar prijs aan de Voedselbank.

Femke van Rossum uit Doorn had haast en nog snel een bonnetje ingevuld, ze wist eigenlijk niet eens waarvoor. ,,Toen ik gebeld werd, vond ik dat hartstikke leuk, een geweldig initiatief en een leuke prijs. Zodra we thuis waren, bedacht ik dat ik dit zelf helemaal niet nodig heb en het aan de Voedselbank wilde geven. Zij hebben dit echt nodig, wij hebben het goed genoeg. Er is zoveel stille armoede, ik ben blij dat ik dit kan doen. Ook Van Veldhuizen was heel enthousiast toen ik ze dit liet weten."

ACTIE ERG WELKOM Omdat de Voedselbank groeit, zijn dit soort donaties uiteraard van harte welkom. Reinier van Kuyk is verantwoordelijk voor de PR, acquisitie en alle sociale activiteiten eromheen. ,,Er is genoeg te doen. Zo willen we ook notariskantoren en advocatenkantoren gaan benaderen plus zijn we nog steeds dringend op zoek naar een nieuwe locatie. Met fundraising en crowdfunding is er veel mogelijk. Maar acties zoals deze zijn natuurlijk subliem."

RACE TEGEN KLOK Zo verzamelden afgelopen zaterdagochtend de prijswinnares en twee mensen van de Voedselbank zich om in een minuut zoveel mogelijk boodschappen bij elkaar te winkelen. Een minuut is kort, daarom werd eerst de winkel even verkend op waar welke spullen stonden. De route werd uitgestippeld en de taken verdeeld. Reinier van Kuyk duwde de kar en Ira Appel gooide alles erin. Limonadeblikken vlogen door de winkel, het was een spectaculaire race voor de Voedselbank. Uiteindelijk was er voor 99 euro gewinkeld en kreeg de Voedselbank nog vier grote kisten vol appels plus twee bossen bloemen voor de prijswinnares en de Voedselbank van de Jumbo. Een leuke actie die veel tumult en vermaakte blikken veroorzaakte.

advertentie
advertentie