Op de fiets van concert naar concert

23 april 2018 om 11:47 lokaal

HEUVELRUG Fietsend van concert naar concert op de meest bijzondere locaties op de Utrechtse Heuvelrug, daar staat 'Per Pedaal naar Vocaal' voor. Tijdens het cultureel evenement op 21 mei kunnen bezoekers genieten van koormuziek in een watertoren, kasteelzalen, in een openluchttheater en historische tuinen. 

Deelnemers rijden die dag al fietsend naar de muziek en de locatie van hun keuze. Veertien koren uit de Utrechtse Heuvelrug laten in een concert van 30 minuten hun eigen geluid horen, variërend van klassieke liederen uit de Renaissance en Barok tot nummers uit musicals en zeemansliederen. Het zijn: Ridge Voices, Cappella Cantica, The Living Song, Waterzooi, Vinkenvocale, Milleniummannenkoor, Oriolus, Heuvelrugkoor, Vocal group INSTEAD, Maarnse Havenzangers, ManOverBoord, Theaterkoor Houten, De Badparels en De Driemasters.

LOCATIES De uitvoeringen worden gegeven in het Nationaal Bomenmuseum/Von Gimborn Arboretum, Kasteel Sterkenburg, de Historische Theetuin van Bartimeus, de Watertoren in Werkhoven, Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen, Parc Broekhuizen in Leersum, Openluchttheater van Landgoed Zonheuvel in Doorn en in het Koetshuis van Kasteel Amerongen.

PROGRAMMA Het programma begint met een gezamenlijke opening in het Cultuurhuis om 9.30 uur. Burgemeester Naafs zal een welkomstwoord spreken. Daarna zijn er twee optredens in iedere locatie van 11.00 tot 11.30 uur en van 12.30 tot 13.00 uur door hetzelfde koor en 's middags treedt van 14.00 tot 14.30 en van 15.30 tot 16.00 uur op dezelfde locatie een ander koor op. Bij de meeste locaties wordt ook een rondleiding gegeven of kunnen bezoekers luisteren naar een korte lezing over de bijzondere betekenis van de locatie.

GRATIS De concerten zijn gratis te beluisteren. Bij iedere locatie is er de mogelijkheid om tegen betaling consumpties te gebruiken. De organisatie is in handen van de Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH). Meer informatie is te vinden op www.scauh.nl.

advertentie
advertentie