Twee treffers voor Wilco van Drie in de uitwedstrijd tegen de Dreef
Twee treffers voor Wilco van Drie in de uitwedstrijd tegen de Dreef Foto Rinus van Denderen

HDS maakt geen fouten

22 april 2018 om 21:59 partnercontent

LEERSUM In de uitwedstrijd tegen de Dreef uit en in Utrecht maakte zondag vierdeklasser HDS geen fouten en won uiteindelijk overtuigend met 1-6. Daarmee verstevigde de formatie van trainer Jacco Kampert haar koppositie op de ranglijst en is nog slechts drie wedstrijden verwijderd van het beoogde en gewenste kampioenschap. ,,Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden, droeg deze wedstrijd zeker niet het predicaat 'eenvoudig' getuige de 1-1 ruststand. Pas in het tweede deel konden we daadwerkelijk het verschil maken", aldus een opgetogen en toch wel tevreden HDS trainer.

Alhoewel HDS sterk uit de startblokken kwam en in de 28e minuut via Wilco van Drie op een 0-1 voorsprong kwam, miste de ploeg vervolgens voldoende overtuiging in het spel en slaagde de thuisploeg er in de 40e minuut de gelijkmaker binnen te schieten, waardoor er werd gerust met slechts een 1-1 tussenstand. Maar na wat bijstellingen tijdens de rust kwam HDS herboren uit de kleedkamer en volgden de treffers elkaar in hoog tempo op. Binnen een kwartier liep de score op naar 1-5 door doelpunten van onder andere Rudy Hack en Wilco van Drie. Een zesde treffer van Bart Bruijne completeerde kort voor het eindsignaal het halve dozijn, waardoor de Kampert formatie terug kon blikken op een uitstekende tweede helft.

Op zondag 13 mei het cruciale treffen tussen koploper HDS en de nummer twee op de ranglijst Zeist.