Foto Rinus van Denderen

DVSA op ramkoers

22 april 2018 om 10:30 Sport/sport

AMERONGEN Met nog een viertal wedstrijden voor de boeg en een derde positie op de ranglijst in de zaterdag vierde klasse H, lijkt DVSA hard op weg om aan het eind van het seizoen nog een prijs in de wacht te gaan slepen. Daar was de 4-2 overwinning tegen het als tweede geplaatste Ede/Victoria het harde bewijs van. Assistent trainer Mark van Dalem: ,,Een absoluut verdiende overwinning. Alhoewel Ede in de eerste helft meer overwicht toonde, waren wij in het tweede deel heer en meester ondanks een toch nog benauwde eindfase".

Thuisploeg DVSA die zoals al gememoreerd een mindere eerste helft kende en niet lekker in het spel zat, sloot de eerste vijfenveertig minuten af met een ruststand van 0-0. Alhoewel de formatie van trainer Jan van Dalem in de 56e minuut op een 0-1 achterstand kwam, kwam de aanvalsmachine van DVSA pas goed op stoom en was het Elco v/d Klift die de gelijkmaker voor zijn rekening nam (1-1).

Met in de laatste wedstrijden de goed scorende Ronald Steunebrink in de ploeg, was het Thijs Klopper die met nog een kwartier speeltijd zijn ploeg op een 2-1 voorsprong wist te zetten. Alhoewel een derde treffer van Steunebrink (3-1) in de 85e minuut de wedstrijd definitief leek te beslissen, was het in de 89e minuut Ede/Victoria dat de aansluitingstreffer wist binnen te schieten (3-2). Maar kort voor eindsignaal was het wederom Steunebrink die met een voor hem tweede doelpunt de eindzege veilig wist te stellen. Drie belangrijke punten voor DVSA dat voor komend weekend de inhaalwedstrijd tegen Echteld op het programma heeft staan en bij winst opstoomt naar de tweede positie achter koploper en 'bijna' kampioen DEV uit Doorn.