Afbeelding
Koen Suyk

Terrein Hoogenraad Leersum krijgt tien sociale woningen

19 april 2018 om 11:31 lokaal

LEERSUM Het college van burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug heeft op 17 april het stedenbouwkundig kader voor de bouw van tien (starters)woningen aan de Rijksstraatweg 204 in Leersum goedgekeurd. De huidige locatie van autovervoersbedrijf Hoogenraad krijgt in plaats van een bedrijvenbestemming een woonbestemming. Hiermee verdwijnt de overlast van grote vrachtwagens die moeten in- en uitrijden in het centrum van Leersum.


Wethouder Boonzaaijer: ,,Dit is een mooie ontwikkeling voor Leersum. Door het vertrek van de firma Hoogenraad naar een geschikte, nieuwe locatie in onze gemeente, komt er ruimte voor het bouwen van honderd procent sociale woningen. En tegelijkertijd lossen we het probleem op van de grote vrachtwagens midden in het dorp. Ik ben hier erg tevreden over."
De ontwikkelaar, Spark Conceptontwikkeling, heeft op 3 april een bijeenkomst voor omwonenden georganiseerd. Het stedenbouwkundig kader is toen gepresenteerd. Bezoekers waren enthousiast over de plannen. Vooral de behoefte aan sociale woningbouw bleek groot. Voor de bestemmingswijziging wordt een wijzigingsprocedure doorlopen.

advertentie
advertentie