Haaskamp Dames 1 verslaat rivaal en Heren 1 lijdt zware nederlaag

17 april 2018 om 10:58 Sport/sport Deel je nieuws

Culemborg 1 – Dames 1 1-4

HC Haaskamp Dames 1 speelde afgelopen weekend DE wedstrijd van dit seizoen. De topper tegen CMHC Culemborg. De messen waren ook door de dames van Culemborg geslepen en ze waren duidelijk niet van plan de punten in cadeauverpakking mee te geven. Dit bleek al in de eerste tien minuten. De eerste goal liet op zich wachten.  Alexandra van der Voort noteerde deze in haar boekje. Josephine Penninx tekende vlak voor rust voor de 0-2.

Culemborg gaf nog niet op en maakte het de Haaskamp Dames nog knap lastig.. En dat bleek, het werd 1-2.  Keepster Tess de Jong pareerde nog 3x een 1 op 1 situaties met prima keepwerk! Halverwege de tweede helft kregen kreeg Haaskamp een terechte strafbal, die door Tonske Penninx keurig werd benut. Vlak daarna gaf Miek  van Geenhuizen de genadeslag en maakte er 1-4 van.

De Haaskamp dames zijn nu heel dicht bij een kampioenschap. Met 11 punten voor op nummer 2 Culemborg en nog 5 wedstrijden te gaan, kan het eigenlijk niet meer fout gaan!  De vraag is niet meer óf, maar wanneer. Komende zondag spelen de dames tegen Rijnvliet uit Utrecht. Aanvang 13:45 uur.

Nijkerk 1 – Heren 1  9-1

Haaskamp Heren 1 ging vol vertrouwen de wedstrijd tegen Nijkerk in, vanwege de ruime overwinning tegen IJburg van vorige week. Echter begon Haaskamp zwak, zoals er wel vaker wordt begonnen. Een vroege tegengoal werd het begin van een vervelende middag. Na de 1-0 in het voordeel van Nijkerk, volgde er een sterke fase van Haaskamp. Haaskamp wist echter niet te scoren, wat zorgde voor een 1-0 ruststand. Met goede moed gingen de heren van Haaskamp de tweede helft in, maar vanaf het begin ging bij Haaskamp alles fout wat er fout kon gaan. Passes kwamen niet meer aan, en veel persoonlijke duels werden verloren. 8 tegengoals zouden er nog vallen in de tweede helft. De enige goal van de kant van Haaskamp kon de eer niet redden. Volgende week moet Haaskamp de afstraffing wegpoetsen tegen koploper Rijnvliet uit Utrecht, om 15:30 op De Haaskamp.