Geflatteerde nederlaag FC Driebergen

15 april 2018 om 20:19 Sport/sport

DRIEBERGEN In de strijd tegen degradatie leed zaterdag derdeklasser FC Driebergen een enigszins geflatteerde 4-0 nederlaag tegen Everstein uit Everdingen. Zonder een aantal geschorste en geblesseerde basisspelers, waaronder doelman Michel van Bruggen en met vijf 019 spelers in de ploeg kende de formatie van trainer Wouter van den Berg een goede start en had Everstein de handen vol aan een geconcentreerd spelend en hard werkend Driebergen. Het eerst half uur waren de Driebergenaren zelfs superieur te noemen maar gingen desalniettemin tal van geboden kansen verloren.

Toch was het de thuisploeg die tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong kwam (36e minuut) en die score zelfs een minuut later verdubbeld zag door een onterecht door de scheidsrechter goedgekeurd buitenspeldoelpunt. Een behoorlijke domper voor het in degradatienood verkerend FC Driebergen dat er voor het rustsignaal niet meer in slaagde om een verdiende aansluitingstreffer te produceren. Ruststand (2-0).

Een fout van de Driebergen goalie in de 57e minuut betekende eigenlijk al de nekslag voor de Driebergenaren die ook nog eens spits Koen van Dijk na een kwartier speeltijd moesten missen. Alhoewel FCD nog wel wat mogelijkheden wist te creëren, kreeg de ploeg in de slotfase een vierde treffer om de oren en was het over en uit. Teammanager Hans van Vugt: ,,Een compliment is zeker op zijn plaats voor de jonge spelers die ondanks de nederlaag een voortreffelijke indruk hebben achtergelaten. We zitten gewoonweg in de hoek waar de klappen vallen. Zolang er nog kansen liggen om directe degradatie af te wenden, zullen we die met beide handen aangrijpen. Het is de laatste vier wedstrijden pompen of verzuipen".