Inspiratiemiddag Jeugdzorg onderste boven met Jo Hermanns

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

In het kader van de transitie Jeugdzorg organiseren de gemeente Utrechtse Heuvelrug en het CJG Utrechtse Heuvelrug op 7 april aanstaande een inspiratiemiddag met Jo Hermanns, emeritus hoogleraar opvoedkunde en jarenlang betrokken bij de stelselherziening van Jeugdzorg. Het thema is ‘Jeugdzorg onderste boven’. Naast een inspirerende lezing is er ook ruimte voor interactie. De inspiratiemiddag is zowel toegankelijk voor alle professionals werkzaam in het sociaal domein en in het bijzonder de jeugdhulp als voor geïnteresseerde inwoners

Jeugdzorg onderste boven

Per 1 januari 2015 treedt de nieuwe Jeugdwet in werking. Gemeenten krijgen dan de verantwoordelijkheid voor vrijwel alle taken op het gebied van zorg voor jeugd, inclusief specialistische hulp en de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering. Hermanns gaat in op de achtergronden van deze stelselwijziging en de kansen die dit biedt om het domein van de jeugdzorg anders te organiseren. Welke eisen stelt deze transitie aan gemeenten en professionals in de jeugdhulp? Hoe realiseren we gezamenlijk de cultuuromslag die nodig is om tot een toekomstbestendige zorg voor jeugd te komen?

Programma

Datum: 7 april 2014

Tijdstip: 15.00 - 18.00 uur

Locatie: Raadshuis Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Kerkplein 2, Doorn

Voor meer informatie over het programma en aanmelden ga naar www.cjgutrechtseheuvelrug.nl en klik op ‘actueel’.

Over Jo Hermanns

Jo Hermanns is onafhankelijk adviseur op het terrein van jeugd en jeugdbeleid in H & S Consult en emeritus hoogleraar Opvoedkunde van de Universiteit van Amsterdam. Hermanns was gespecialiseerd in opvoedingsondersteuning en introduceerde het Wraparound Care-model in Nederland. In dit model staat de eigen kracht van het gezin centraal. Na zijn studie psychologie promoveerde hij in 1977 aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar de vroegtijdige onderkenning van ontwikkelingsstoornissen. Hij werkte in verschillende functies in de jeugdhulpverlening en was onder meer directeur van een instelling voor jeugdhulpverlening in Maastricht. Van 1 januari 2008 tot juni 2013 was hij tevens bijzonder lector aan de Hogeschool Utrecht met als werkterrein ‘Werken in justitieel kader’.

advertentie
advertentie