Wordt Utrechtse Heuvelrug na de raadsverkiezingen op 19 maart een dementievriendelijke gemeente?

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

D66-Wethouder van Oostrum wil van onze gemeente een dementievriendelijke gemeente maken. Dat lijkt niet overbodig. Want ongetwijfeld willen de huidige coalitiepartijen, waaronder zeker de VVD hun positie in de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug handhaven. Dat kan alleen maar omdat het collectieve geheugen jaarlijks slechter wordt in onze verouderende gemeente, zodat de geschiedenis zich telkens kan herhalen.

Ondanks alle rampspoed in onze gemeente, waaronder de gang van zaken met het nieuwe stadhuis in Doorn, (ongewenst gebouwd, slecht gebouwd, te groot gebouwd, te duur gebouwd en met de duurste werkplekken in gemeentelijk Nederland); de daardoor ontstane financiele ellende; de diverse affaires met VVD wethouders, waaronder een frauduleuze VVD-wethouder, een de raad verkeerd voorlichtende VVD-wethouder, en de huidige VVD-wethouder Homan die vertrekt, omdat hij denkt "na ons de zondvloed". Ondanks al deze narigheid werd de huidige VVD-fractievoorzitter van Valkenburg ook nog eens gemeenteraadslid van het jaar 2011! Hoe bedenk je het!

Het eerste speerpunt van de huidige VVD-lijsttrekker Jorg is "een financieel gezonde gemeente zonder belastingverhogingen". Dat hebben we vaker gehoord. Daarin is uitgerekend de VVD de meest onbetrouwbare poitieke partij gebleken, zowel landelijk als gemeentelijk. Om die reden heb ik 4 jaar geleden op de VVD gestemd en wat is het resultaat na 4 jaar? Een armlastige, onder curatele van de provincie geplaatste gemeente, met nauwelijks nog enige bestedingsruimte, verdere bezuinigingsnoodzaak en veel onopgeloste problemen. In hoofdzaak dank zij de VVD en uiteraard haar coalitiepartijen D66 en GLPvdA.

Wellicht hoeft van Oostrum minder geld te besteden aan een dementievriendelijke gemeente, als het collectieve geheugen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug er voor zorgt dat de huidige oppositie sterker wordt en wellicht een coalitie kan vormen. Veldhuizen CDA, lijkt betrouwbaar en kan als agrarier zeker rekenen; Boonzaaijer SGP was 4 jaar het financiele geweten en zou wat mij betreft raadslid van het jaar mogen worden, al is het allemaal onzin. En ook de BVH heeft haar best gedaan al lijdt die partij aan bloedarmoede en gebrek aan democratische achterban.

Maar lieve Heuvelrugger, ( wat ons bindt in onze dorpen, afgezien van financiele ellende, een te duur stadhuis en heel veel bomen, is mij niet duidelijk) ga stemmen! Want maar 1 keer in de 4 jaar kunt u ons bevrijden van VVD-ijdeltuiten en wanbeleid.

J.P.J.M Broekman

advertentie
advertentie