Breur Makelaardij checkt WOZ-waardes

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

MAARN - De brieven voor de WOZ-beschikkingen zijn op de mat gevallen. En veel overheidstarieven zijn gekoppeld aan de woningwaarde die in deze beschikking genoemd wordt. ,,Een te hoge waarde, leidt dus bij veel zaken tot hogere aanslagen", meent Nick Breur, van Breur Makelaardij in Maarn.

door: Monique José Timmermans

Net als vorig jaar heeft Breur daarom een speciale actie om woningbezitters te ondersteunen bij het beoordelen van hun WOZ-beschikking. De eerste klanten hebben zijn pand de Tuindorpweg al gevonden. ,,Vorig jaar hebben we voor circa 20 inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug een bezwaarschrift ingediend, waarvan 92% is gehonoreerd. Het gaat dan om waardeaanpassingen van tienduizenden Euro's."

Deze aanpassingen zijn het gevolg van specifieke situaties rondom de woning of de staat van onderhoud. ,,Deze kan de ambtenaar van achter zijn computerscherm niet meenemen in de beoordeling. En zo kan het voorkomen dat een woning met achterstalling onderhoud eenzelfde waarde toegekend krijgt als het vergelijkbare pand in de straat, dat echter geheel gerenoveerd is."

,,Het WOZ-bezwaar kunnen wij voor de woningeigenaar opstellen. De kosten hiervan bedragen €220,- inclusief BTW. Wordt de woningeigenaar in het gelijk gesteld, dan betaalt de gemeente dit bedrag terug."

Meer beweging

In de markt ziet Breur op dit moment meer beweging in het lagere segment. Van prijsherstel is volgens de makelaar echter nog geen sprake. ,,Verkopers zijn zich ervan bewust dat ze een potentiële koper niet moeten laten gaan, er zal zich niet snel een volgende melden. Er worden reële prijzen gevraagd en daarin vinden koper en verkoper elkaar meer dan in de voorgaande jaren. Het gedaalde prijsniveau maakt een huis voor meer mensen bereikbaar."

Zijn eigen rol is vooral die van een bemiddelaar, die service en dienstverlening voorop heeft staan. ,,Dat wordt ook echt van een makelaar gevraagd vandaag de dag. In Maarn en Maarsbergen weet ik precies wat er waar speelt en daar kan ik op inspelen."

Starters

De starters in de dorpen zijn een leuke doelgroep op dit moment. ,,Een aantal ken je al zo lang, die wil je helpen aan een huis in het dorp waar ze zijn opgegroeid. Ik werk samen met een financieel adviseur die er alles aan doet om te zien of een huis haalbaar is. Als gemeenschap moeten we er ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze jongeren in Maarn en Maarsbergen blijven en hun kinderen weer hier op laten groeien. Dat is goed voor scholen, verenigingsleven, brandweer en ondernemers in het dorp."

Meer informatie

Breur Makelaardij - Tuindorpweg 41A - Maarn

Telefoon: 0343-444773 - www.breurmakelaardij.nl

advertentie
advertentie