Amerongs verkiezingsdebat in "De Tram"

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Onder leiding van Rein van Ee werd op zaterdag 8 maart, s ’morgens om 10 uur een debat gehouden over typisch Amerongse issues. Alle partijen waren aanwezig en zaten gezellig gezamenlijk om de stamtafel. De VVD werd vertegenwoordigd door Peter van der Zee.

Zo’n 40 belangstellenden hadden zich om de bar gegroepeerd, die tijdens het debat duidelijk hun genoegen of ongenoegen uitten over de verschillende politieke statements.

Wat kwam er zoal voorbij in de discussies?

Het verkeer in de Koenestraat.

Iedereen was het er over eens, dat daar wat aan moest gebeuren. Als Allemanswaard klaar is wordt de Koenestraat nog drukker. Onoverzichtelijke kruispunten, veel ‘punaises’, drempels en veel verkeer vanuit Overberg. Alle partijen ondersteunden het initiatief om te onderzoeken of er een verbinding gemaakt kon worden tussen de Bertus Leendersweg en de Bergweg.

Verplaatsen van de pont richting Elst.

Al snel werd deze suggestie van de agenda gehaald. Het is onuitvoerbaar om verschillende redenen.

Een rondweg vanaf de westelijke rotonde naar de pont.

Met name Peter van der Zee gaf aan, dat dat een belachelijk voorstel is. Mede door de VVD hadden we het in de afgelopen periode voor elkaar gekregen om het beschermd dorpsgezicht van Amerongen uit te breiden met de Kersweg en de Zuylensteinse weg en nu zouden we dwars door dit waardevolle landschap een rondweg gaan aanleggen?

Deze uitspraken werden met gejuich ondersteund. Overigens werd uiteindelijk door alle partijen aangegeven, dat Amerongen niet in aanmerking komt voor wat voor rondweg dan ook.

Uitvoering verkeersvisie Oude Dorp.

Men constateerde, dat dit proces in gang is gezet. Probleem was natuurlijk wel of het volledige budget kon worden aangewend. Maar over het algemeen was men hierover tevreden. Vanuit het publiek werd aangedrongen om prioriteit te geven aan het aanleggen van het voetpad tussen de Burgwal en het kasteel.

Subsidies.

Er ontstond een emotionele discussie over het ondersteunen van de armsten in het dorp. Geconstateerd werd, dat het moeilijk was om contact te leggen en efficiënt met die problematiek om te gaan. De budgetten zijn er wel, maar alle partijen waren het er over eens, dat aandacht geschonken moest worden om het ook effectief aan te pakken.....(..)

Lees verder op de site van VVD-Utrechtse Heuvelrug www.vvdheuvelrug.nl

Peter van der Zee

Raadslid VVD-fractie

Utrechtse Heuvelrug

advertentie
advertentie