FC Driebergen haalt fors uit

8 maart 2014 om 00:00 Sport

DRIEBERGEN - Zaterdag derdeklasser FC Driebergen liet in de uitwedstrijd tegen Desto zien uit het goede hout te zijn gesneden. Met 0-4 werden de Utrechtenaren in eigen huis van het veld geveegd.

Een zonder meer dik verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Bert van den Brom, die met aanvallend zeer aantrekkelijk voetbal de gehele wedstrjd de bovenliggende partij was en waarbj de score eigenlijk veel hoger had moeten uitvallen.

Al in de 8e minuut kwam Driebergen via Elmar van Doorn op een 0-1 voorsprong en was het nog geen vijf minuten later Tolga Albayrak die met een schitterend afstandsschot (30 meter) kon uitbreiden naar 0-2. De thuisploeg kwam er gewoonweg niet aan te pas en werd op alle fronten afgetroefd.

Met de 0-3 in de 20e minuut (Albayrak op aangeven Robin Notenboom), leek Driebergen af te stevenen op een monsterscore. Maar te veel gemiste kansen in de slotfase van de eerste helft leverde slechts een 0-3 ruststand op.

Alhoewel Desto in de tweede helft wat meer grip op de wedstrjd kreeg, bleef Driebergen veruit de bovenliggende partij en was het van Doorn die in de 70e minuut kon uitbreiden naar 0-4.

Dat was ook tevens de eindstand in een wedstrijd waarin FC Driebergen met name in de eerste helft flitsend aanvalsspel ten toon spreidde. Een meer dan verdiende overwinning voor de Driebergenaren.