Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug heeft geen ledenstructuur

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Omdat ik mij kon vinden in de standpunten en het programma van de BVH, heb ik middels het contactformulier op de website van de BVH op 6 februari j.l. informatie opgevraagd inzake toetreding tot deze kiesvereniging. Behoudens een autoreply ontving ik geen reactie. Op 4 maart nam ik telefonisch contact op met de heer F. van Schaijk, vermeld op de site als contactpersoon. Deze verwees mij naar de voornoemde site voor informatie, waarop ik reageerde met het feit dat ik niets kon vinden over een lidmaatschap of toetreding. De heer Van Schaijk deelde daarop mede dat dit klopt, er blijkt geen ledenstructuur te zijn, al zou men daar in de loop van dit jaar een start mee gaan maken.

Bijzonder, immers, de BVH is reeds in 2005 ingeschreven in het handelsregister van de KvK en bestaat sinds 2008 als politieke groepering. Gezien de structuur, of het gebrek aan ledenstructuur, zou de vereniging/partij in zijn huidige hoedanigheid dus tenminste vijf jaar ongewijzigd en gesloten voor toetreding bestaan.

Resumerend: men mag als burger dus weliswaar een stem op deze partij uitbrengen, maar medezeggenschap door toetreding tot deze partij is tot op de dag vandaag, na jaren, vooralsnog niet mogelijk.

In mijn optiek niet bepaald democratisch...

advertentie
advertentie