Bartiméus ontvangt prijs voor Kinderoogheelkunde

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

DOORN - De ODAS-prijs voor Kinderoogheelkunde 2013 is deze keer niet aan een persoon toegekend, maar aan de Doornse organisatie Bartiméus voor de ,,uitstekende researchresultaten die de onderzoekers van Bartiméus met de sinds 2007 uitgevoerde projecten op het gebied van de kinderoogheelkunde hebben bereikt."

De ODAS voor Kinderoogheelkunde werd vorige week uitgereikt aan Jopie Nooren, voorzitter raad van bestuur van Bartiméus. De uitreiking vond plaats tijdens een mini-symposium over researchprojecten waarvoor ODAS subsidies heeft verstrekt. ODAS is op zoek naar goede onderzoeksprojecten die helder beschreven zijn maar waarvoor ook geldt dat de realisatie en implementatie van de resultaten binnen bepaalde tijd haalbaar is.

De resultaten van het onderzoek die tijdens het symposium door Bartiméus werden gepresenteerd konden meteen in gebruik worden genomen. ODAS vindt het belangrijk dat wetenschappelijk onderzoek iets bijdraagt aan de maatschappij. Het onderzoek naar nachtblindheid heeft een mooi voorbeeld opgeleverd. Naar aanleiding van de resultaten zit Bartiméus binnenkort om de tafel met het CBR om de verschillende soorten rijbewijzen voor mensen met nachtblindheid te bespreken.

Prof. Dr. Mourits: ,,Bij het toekennen van de prijs werd er gelet op verschillende criteria. Als ODAS houden we graag een vinger aan de pols. Het gebeurt bij onderzoeken nog weleens dat het allemaal niet zo soepel loopt. En de terugkoppeling daarover, daar blinkt Bartiméus in uit. Ook verwachten we een goede verantwoording wat er gebeurt is met het geld van de ODAS. De onderzoeken die binnen Bartiméus zijn uitgevoerd hebben geleid tot promoties en publicaties in diverse toonaangevende tijdschriften. Aan al onze criteria heeft Bartiméus de afgelopen jaren in een serie van prachtige onderzoeken voldaan en dat niet alleen. Het ziet er naar uit dat dit de komende jaren nog zeker zo doorgaat."

Jopie Nooren nam de oorkonde, goed voor een bedrag van 10.000 euro, en de medaille in ontvangst. ,,Wij zijn hier ontzettend blij mee. Zoals eerder al is verteld, was teamwork hierbij een belangrijk onderdeel. Ik ben zeer trots en zie dit als een goede stimulans om op deze manier door te gaan."

advertentie
advertentie