Voorzitter Adri Lakerveld neemt afscheid van de Zonnebloem Leersum

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Na 6 jaar voorzitterschap heeft Adri Lakerveld het stokje over gedragen aan Frans Groot, tijdens de jaarvergadering van de Nationale Vereniging ‘De Zonnebloem’ Plaatselijke afdeling Leersum op maandag 24 februari 2014.

Na zes jaar voorzitterschap vind ik het tijd om deze taak over te dragen aan een ander, aldus Adri. Adri deed dit symbolisch door de voorzittershamer aan te bieden aan Frans. Met belangstelling luisterde Frans naar alle vrijwilligers die hij het woord gaf om zich voor te stellen. Ook is Lea Luijten benoemd als bestuurslid communicatie. Zij heeft toestemming gekregen om een Facebookpagina te openen om nieuwe Gasten te werven, zodat nog meer mensen kunnen genieten van het contact met de vrijwilligers. Aan het eind van de vergadering konden vrijwilligers onder het genot van een hapje (gemaakt door vrijwilligster Hetty Sloots) en een drankje afscheid nemen van Adri.

De Nationale Vereniging de Zonnebloem zorgt voor betekenisvolle ontmoetingen tussen vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking door ziekte of handicap (Gasten). Zo kunnen tienduizenden mensen, met én zonder handicap, volop mee blijven doen aan onze maatschappij en wij helpen eenzaamheid te voorkomen. Samen bouwen we aan een zorgzame samenleving, want zonder elkaar is iedereen alleen.

De afdeling Leersum geeft kleur aan het leven van haar Gasten (bijna 120) door o.a. huisbezoeken en maandelijkse activiteiten. Het team van 34 vrijwilligers helpt de Gasten om hun gevoelens van eenzaamheid te verminderen. De vrijwilligers bezoeken een deel van hun Gasten aan huis voor een praatje of een kopje koffie. Gezelschap, contact en een goed gesprek staan tijdens het Zonnebloembezoek centraal.

Meer informatie over de Nationale Vereniging De Zonnebloem afdeling Leersum kunt u vinden op onze website http://leersum.zonnebloem.nl

advertentie
advertentie