Wordt u vrijwilliger bij de Pyramide van Austerlitz?

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

De Pyramide van Austerlitz is het hoogtepunt uit de Franse Tijd (1795-1813). Om iedereen van dit bijzondere monument te laten genieten en alle activiteiten op en rondom de Pyramide mogelijk te maken, zijn vrijwilligers nodig. Op woensdagavond 26 maart om 20 uur organiseren wij een vrijblijvende informatieavond voor geïnteresseerden. Hier kunt u kennis maken met onze vrijwilligers en uw vragen stellen. Wij ontvangen u in het bezoekerscentrum en indien mogelijk nemen we een kijkje bij de Pyramide. U kunt zich opgeven voor deze informatieavond via: www.defransetijd.nl

Wij hebben de volgende vacatures:

Vrijwilliger Planning

Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt de planning en inroostering van onze vrijwilligers op zich te nemen.

Vrijwilliger Communicatie

U vindt het leuk om mee te werken aan de promotie van de Pyramide van Austerlitz? U heeft ervaring met facebook en twitter en heeft u een klein beetje kennis van het onderhouden van websites? Dan zoeken wij u!

Gastheer/gastvrouw

Wij zoeken gastheren en dames die het kassahuis van het monument de Pyramide van Austerlitz willen bemensen. U draagt o.a zorg voor ticketverkoop en het uitdelen van de ‘klimdiploma’s’ aan kinderen. Verder wijst u mensen de weg en draagt u basale kennis over van de geschiedenis.

Passantengids

Wij zijn op zoek naar mensen die interesse hebben in de geschiedenis van de Franse tijd en het leuk vinden deze kennis met enthousiasme over te dragen aan bezoekers. Op termijn kunt u doorgroeien naar gids voor schoolklassen en andere groepen.

Over de Pyramide van Austerlitz

Tussen 1795 en 1813 waren de Fransen in ons land. Op en rond de locatie van de Pyramide van Austerlitz bij Woudenberg waren in die periode jarenlang ca. 18.000 (voornamelijk Franse) militairen aanwezig. In en rond het huidige bezoekerscentrum en op het monument de Pyramide van Austerlitz willen wij het verhaal van het belang van deze periode in onze nationale geschiedenis overbrengen.

advertentie
advertentie