CBS De Uilenburcht verrast kinderboerderij 't Woelige Nest met donatie

11 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen dinsdag 25 februari is er weer een Samen Delen project van de CBS De Uilenburcht afgerond. De afgelopen maanden is er door de kinderen geld ingezameld voor de Kinderboerderij ‘t Woelige Nest. De kinderboerderij, de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws geweest, heeft het momenteel zwaar vanwege geld tekort en vermindering van de subsidie vanuit de gemeente.

Sinds de zomervakantie hebben de kinderen van de Uilenburcht gespaard en kwamen tot een bedrag van 600,- euro. Hiermee kan ’t Woelige Nest een nieuw hooi en stro hok bouwen zodat het hooi en stro droog en schimmelvrij kan worden bewaard. De cheque met de totale donatie werd op het schoolplein van de Uilenburcht in ontvangst genomen door twee medewerkers, vergezeld door twee geiten van de kinderboerderij. De laatste twee hadden veel bekijks en werden door veel kinderen even geknuffeld.

De kinderboerderij speelt een belangrijke rol, naast een ontmoetingsplek voor de kinderen en hun ouders, geeft het ook een stukje voorlichting over hoe je met dieren omgaat en hoe je ze moet verzorgen. ’t Woelige Nest draait bijna geheel op vrijwilligers en bijdragen van bezoekers. Deze donatie van de Uilenburcht is dan ook een zeer welkom en faciliteert weer een stukje verbetering van de kinderboerderij.

advertentie
advertentie