Sfeervol High Tea Concert Duo Sans Souci in het kader van het 10-jarig bestaan

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Dit jaar is het tien jaar geleden dat Duo Sans Souci haar eerste concert gaf. Violiste Annoesjka Cabo uit Driebergen en pianist Frans van Dalen uit Hilversum vieren dit lustrum met een aantal concerten op de Utrechtse Heuvelrug. Bij een verjaardag hoort behalve muziek ook taart en daaraan zal het tijdens dit concert niet ontbreken!

Op zondag 9 maart geeft Duo Sans Souci een High Tea Concert in Driebergen.

Tijdens dit concert wordt het verhaal verteld van de salonmuziek en de beroemde "Five o'clock Tea's" in Londen, Parijs en Berlijn. Het geheel wordt geïllustreerd met afbeeldingen uit die periode (1895 - 1930).

Voor de pauze speelt Duo Sans Souci muziek die dit verhaal illustreert maar ook werken van Debussy, Ravel en Brahms die beïnvloed waren door de "lichte" muziek van die tijd.

Na de pauze krijgt het publiek geheel in stijl een uitgebreide high tea aan tafel geserveerd, terwijl Duo Sans Souci bijpassende muziek speelt. Op het menu staan zoals bij een traditionele Afternoon Tea hoort hartige sandwiches, scones en taartjes.

Sinds de oprichting heeft Duo Sans Souci vele interessante concerten en optredens gegeven. Met dit Tea Concert keert het Duo terug naar één van haar eerste concepten waarbij klassieke muziek gecombineerd werd met een stijlvolle culinaire activiteit. De gevarieerde programma’s, het geven van een historische achtergrond bij de muziek die wordt gespeeld, en het illustreren daarvan met bijbehorende plaatjes zijn de kenmerken waarmee het Duo zich heeft weten te onderscheiden.

Duo Sans Souci heeft ook veel in het buitenland gespeeld: twee concerten in Londen met het Titanic programma en een klassiek recital, een concert in Berlijn met Berlijnse chansons uit de Roaring Twenties en een concert in Frankrijk met CD presentatie. Op de Utrechtse Heuvelrug heeft Duo Sans Souci alle vier haar CD’s op feestelijke wijze gepresenteerd.

In het kader van de lustrum tournee zal in november van dit jaar nog een concert worden gegeven in de Maartenskerk in Doorn.

Datum: Zondag 9 maart

Aanvang concert: 16.00 uur aansluitend High Tea met muziek van 17.00 tot 18.00 uur.

Zaal open: 15.30 uur

Entrée: 18 euro all-in

Locatie: Parklaankerk, Parklaan 7, 3972 JX Driebergen

Kaarten en reserveringen via duosanssouci@gmail.com of 06 - 404 301 36.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Boekhandel Jacques Baas in Driebergen en indien nog beschikbaar aan de zaal op de dag zelf.

advertentie
advertentie