Grote anti-woninginbrakenactie in Midden-Nederland

5 april 2014 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De politie heeft vrijdag- en zaterdagavond en -nacht in Midden-Nederland uitgebreide controles gehouden in de strijd tegen woninginbraken. Dat gebeurde onder meer in Driebergen. De politie voert niet alleen verkeers- en alcoholcontroles uit, steeds vaker voeren ze ook controles op snel- en lokale wegen uit in de strijd tegen woninginbraken. Doel is woninginbrekers op het spoor te komen en te verstoren in hun activiteiten.

Op diverse plekken in dit gebied is opvallend en onopvallend gecontroleerd. Op basis van gegevens waar en wanneer woninginbrekers op pad zijn, zijn de locaties en tijden van de controles bepaald. In deze vakantieweek, die nog valt in de donkere dagenperiode, wordt vaker ingebroken.

Bij de controles zijn meer dan vijftig voertuigen gecontroleerd die opvielen, omdat zij op naam van een bekende inbreker staan of niet als bestemmingsverkeer een afrit afreden. Eén inbreker is aangehouden en van twee personen bleken nog boetes open te staan (ter waarde van 1200 en 1600 euro) die zijn geïnd. Van één van hen is het voertuig in beslaggenomen. Twee personen zijn aangehouden omdat zij inbrekerswerktuigen bij zich hadden.

advertentie
advertentie