Informatiebijeenkomst ‘Lekker eten niet vergeten’!

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op dinsdag 25 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het Ontmoetingscentrum ‘Amerongen’ over voeding voor ouderen met geheugenproblemen.

Goede voeding is heel belangrijk voor ieder mens en vooral voor ouderen met geheugenproblemen. Er blijkt uit onderzoek dat ouderen vaak minder goed eten en dat zelfs 15 tot 25 % van de thuiswonende ouderen met dementie lijden aan ondervoeding. Een zorgvuldig eetpatroon met voldoende eiwitten, goede vetten, veel groente en fruit levert bouwstenen die onze conditie op peil houden.

Yvonne den Ouden is diëtist bij QuaRijn en vertelt dat eten veel meer is dan het vullen van de maag. Eten is een ervaring waarbij smaakbeleving, de gezondheid, de presentatie en de wijze van toedienen allemaal van belang zijn! Zij geeft u informatie, tips en recepten.

De bijeenkomst is voor mantelzorgers en voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. U bent van harte welkom

Toegang is gratis, aanmelding via onderstaande contactgegevens.

In Ontmoetingscentrum ‘Amerongen’ kunnen mensen met geheugenproblemen die nog thuis wonen op dinsdag, donderdag en vanaf april ook op vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur een gevarieerd activiteiten programma volgen. Vriendschap en een goede sfeer staan voorop. Bewegingsactiviteiten en activiteiten die gericht zijn op kunst en cultuur zijn belangrijke onderdelen van het programma.

De meerwaarde van een Ontmoetingscentrum is naast de laagdrempeligheid ook de ondersteuning van de mantelzorger. Mantelzorgers kunnen maandelijks informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen bezoeken, gezamenlijke activiteiten ondernemen en er is individuele aandacht.

Ontmoetingscentrum Amerongen, Burg. Jhr. v.d. Boschstraat 44 te Amerongen (boven bibliotheek Z-O-U-T) is open op dinsdag, donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Ontmoetingscentrum De Vijver, Vijverlaan 10 te Driebergen is open van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

Graag ontvangen wij enthousiaste mensen die vrijwilligerswerk willen doen in onze centra. Misschien kunt u wekelijks of maandelijks of incidenteel vrijwilligerswerk doen, u bent hartelijk welkom!

Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met coördinator Willy Sturkenboom 0343- 555401, email adres: w.sturkenboom@iszdebrug.nl

advertentie
advertentie