Belangrijke overwinning FC Driebergen

27 februari 2014 om 00:00 Sport

DRIEBERGEN - In de strijd om degradatie won FC Driebergen in eigen huis belangrijke punten op het eveneens in degradatiezorgen verkerende NITA uit Nieuwer Ter Aa. In een over het algemeen gelijkopgaande strijd was het uiteindelijk thuisploeg Driebergen die aan het langste eind trok en de 3-1 overwinning voor zich wist op te eisen.

FC Driebergen begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong door Elmar van Doorn. Goed voorbereidend werk van Robin Notenboom ging hieraan vooraf.

Geleidelijk aan begon NITA weliswaar wat meer vat op het spel te krijgen, maar kwam de thuisploeg eigenlijk niet echt in gevaar. Met een aantal mogelijkheden aan beide zijden, werd de eerste helft afgesloten met een 1 -0 voorsprong voor FC Driebergen.

Bij aanvang van de tweede helft zetten de gasten uit Nieuwer Ter Aa vol het gas er op en was het Driebergen goalie Michel van Bruggen die zijn ploeg behoedde voor een vroegtijdige gelijkmaker.

Maar in de 57e minuut was het wel raak voor NITA dat door een verdedigende fout van de thuisploeg op gelijke hoogte kwam (1-1)

FC Driebergen hield vervolgens in het resterende deel van de wedstrijd het hoofd koel en eindigde met doelpunten van Tolga Albayrak en Jordy Sonnewille op een toch wel verdiende 3-1 eindstand.