Voorleeswedstrijd 2014 in Leersum

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

26 schoolkampioenen strijden in de voorronde

Op woensdag 26 februari én woensdag 5 maart a.s. vinden de regionale voorrondes van de Voorleeswedstrijd van de regio Zuid-Oost Utrecht plaats. Zesentwintig kandidaten uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit deze regio gaan voor de eer om een jaar lang de titel Voorleeskampioen van 2014 te dragen. Tijdens deze gezellige, maar ook spannende strijd lezen de deelnemers een fragment voor uit hun favoriete boek.

Woensdag 26 februari is de eerste voorronde in SCC De Binder in Leersum. Voorronde 2 én kwartfinale van woensdag 5 maart vindt plaats in de Cultuurfabriek in Veenendaal.

De Bibliotheek Z-O-U-T organiseert op woensdagmiddag 26 februari de eerste voorronde voor 16 schoolkampioenen van de basisscholen uit de Utrechtse Heuvelrug (9) en Wijk bij Duurstede (7). De voorleeswedstrijd vindt plaats in SCC De Binder in Leersum en start om 14.30u.

De jury bestaat deze middag uit:

• Janneke Schotveld, schrijfster en voorzitter van de jury

• Frank Brouwer, coördinator steunpunt vrijwilligers wijk bij Duurstede

• Berry van Kruistum, boekhandelaar The Read Shop Doorn

Tijdens de pauze en na afloop verzorgen DJ Ahmed en DJ Neil de muziek. Na afloop worden kinderen uitgenodigd om achter de draaitafel te komen kijken hoe dat draaien gaat.

De winnaar van deze middag gaat door naar de kwartfinale op woensdag 5 maart in Veenendaal om te strijden met de winnaar van voorronde 2. De winnaar mag zich ‘regionaal voorleeskampioen’ noemen en gaat door naar de provinciale finale die op dinsdag 1 april gehouden wordt in Theater De Kom in Nieuwegein. De hieruit voortvloeiende provinciale voorleeskampioen van Utrecht zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op woensdag 21 mei in Utrecht.

Nationale Voorleeskampioen 2014

“De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de eenentwintigste keer georganiseerd en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Dat lezen belangrijk en ook heel erg leuk is voor kinderen, blijkt dit jaar wel uit het feit dat weer vele scholen enthousiast hebben meegedaan aan de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Dit jaar zijn er bijna 3.500 schoolkampioenen aangemeld voor de vervolgrondes.

advertentie
advertentie