SVL en Almkerk delen de punten

5 april 2014 om 00:00 Sport

Na twee verliespartijen tegen het hoog geklasseerde LRC en Breukelen stond vandaag de wedstrijd op het programma tegen het laag staande Almkerk. Ondanks dat SVL goed aan de wedstrijd begon door twee doelpunten van Danny Kuijer, moest men aan het einde van de wedstrijd genoegen nemen met een gelijkspel.

De wedstrijd tegen Almkerk werd gestart met een minuut stilte wegens het overlijden van clubicoon, `Mister SVL´ en vaste verslaggever van de radio en website; Ton Oostrom. Een mooi gebaar was het daarbij ook dat het team met rouwbanden speelde. Ondanks dit mooie moment van stilte had SVL geen opstartproblemen, want na een minuut zorgde Danny na een mooie aanval voor de 1-0 met een geplaatst afstandsschot.

Door de harde wind die dwars over het veld stond, was het moeilijk voetballen en had SVL moeite om het fysieke spel van Almkerk te ontlopen. Toch kwam Thomas Malolepszy na een goede pass 1 op 1 met de keeper, echter was zijn afwerking niet voldoende om de keeper te passeren. Dit lukte Danny Kuijer wel, nadat hij een voorzet van Polle Westbroek over de boomlange keeper Dekker lobte.

Almkerk kon alleen via dode spelmomenten gevaarlijk worden en SVL dacht met 2-0 de zaakjes goed voor elkaar te hebben. Irritaties groeiden over het fysieke spel van Almkerk en Thomas Malolepszy had geluk dat scheidsrechter Oussoren zijn natrappen richting zijn directe tegenstander niet had gezien. Op slag van rust kreeg Almkerk toch het vertrouwen in een goed resultaat terug, nadat Noordeloos een scrimmage met een punter achter Geert-Willem Merkens kreeg.

Na rust werd de sfeer grimmiger en had Oussoren grote moeite om de wedstrijd onder controle te houden. Het spel werd aan beide kanten steeds harder en SVL kwam, mede door de wind, niet meer toe aan hun spel. Na 20 minuten zorgde voor matig uitverdedigen voor de gelijkmaker van Stalenhoef. Echter direct na de gelijkmaker had Robert Overvest SVL weer op voorsprong moeten zetten, nadat hij door Malolepszy op 10 meter van de goal vrij was gespeeld. Zijn inzet werd echter gekeerd.

Uiteindelijk bleef het 2-2, ook nadat Polle Westbroek vergat zijn hoofd te zetten tegen de afgemeten voorzet van Bastin Hofman. Volgende week komt De Meern op bezoek in Langbroek, die qua speelstijl niet veel zal afwijken van Almkerk. Ze zullen weer voor elke meter strijden en een duel niet schuwen. Als SVL zijn vorm en strijdlust van voor de winterstop weer terug krijgt, dan zit er zeker een goed resultaat in.