Dalto/BNApp.nl pakt de draad weer op en wint van Nic./Alfacollege: 30-23.

6 april 2014 om 00:00 Sport

In een wedstrijd die alleen vlak voor rust (15-12) en net na rust (15-13) heel even spannend was, speelde Dalto/BNApp.nl zelfverzekerd. Met maar liefst 15 damesgoals en een jarige Bart Nieuwenweg die 9 x scoorde was de overwinning op Nic/Alfa-college geheel verdiend (30-23).

Het werd een hele lastige avond voor Nic. dat nog steeds op de eerste punten wacht. De jarige Bart Nieuwenweg opende de score met twee schoten van afstand en niet veel later tekende Nic de eerste goal aan. De 3-1 was van Barbara Brouwer die een vrije bal benutte. De enige gelijke stand in de wedstrijd was bij 5-5, die bereikt werd met twee benutte strafworpen van Nic. Toen gelijk daarna Jelle Steenbeek in de tegenaanval scoorde nam Dalto het initiatief en liep in korte tijd uit naar 11-6. Het waren in deze wedstrijd vooral de Daltodames die heersten. Zij lieten zien over veel kwaliteit te beschikken en namen zij de helft van de doelpunten voor hun rekening. Met mooi, snel en gevarieerd combinatiespel en even zo mooie afronding (vooral de combinaties tussen Leanne Schimmel en Barbara Brouwer liepen super deze wedstrijd) werden de dames van Nic. regelmatig zoek gespeeld. In de laatste fase voor de rust verzuimde Dalto afstand te nemen en dat gaf Nic. de kans om enigszins bij te blijven, ruststand 15-12. Na rust werd de wedstrijd in 3 minuten tijd in het slot gegooid, want hoewel de eerste goal nog van Nic. was liep Dalto vervolgens uit naar 18-13 door goals van Bart Nieuwenweg, Loraine Vissers en Leanne Schimmel. Dalto was gevaarlijk over alle schijven en alle spelers kwamen tot scoren. Ook Lieveke Meiling die normaal gesproken scoort van afstand wist een doorloopbal doeltreffend wist af te ronden. Door het sterk steunende werk van Jesper Oele en René Siedsma konden de dames in deze wedstrijd hun stempel drukken. Aangezien de stand en de wedstrijd het toelieten kregen Dennis Brunt en Maarten Groot Hulze ook nog speeltijd. Regelmatig scorend gaf Dalto Nic. geen enkele mogelijkheid om te hopen op een goed resultaat en bij 30-23 floot de goed leidende scheidsrechter Henk Jan Hoeksma af. Een verdiende overwinning voor Dalto dat hiermee jacht blijft maken op de vierde plek. Voor Nic. wordt het met de nog vier wedstrijden te gaan steeds moeilijker om rechtstreekse degradatie af te wenden.

Doelpunten: Bart Nieuwenweg (9), Leanne Schimmel (5), Loraine Vissers (5), Jelle Steenbeek (4), Barbara Brouwer (4), Rene Siedsma, Jesper Oele en Lieveke Meiling.