Wilt u meer vogels, vlinders, egels en kikkers in de tuin?

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Maarn Maarnbergen Natuurlijk organiseert een lezing Natuurlijk Tuinieren. De spreekster Renske Bos van "Tuin Natuurlijk!" ontwerpt natuurlijke tuinen met veel aandacht voor planten en dieren. In deze lezing over Natuurlijk tuinieren legt ze uit hoe je in je tuin een natuurlijk evenwicht kan bereiken en hoe je dieren kan helpen, ze geeft veel voorbeelden en tips.

In een natuurlijke tuin even veel dieren, insecten, dieren in de bodem, vogels, vlinders, bijen, muizen en egels. Maar een natuurlijke tuin heeft ook een gezonde bodem en variatie aan planten.

Alle dieren zijn welkom en er ontstaat een natuurlijk evenwicht. Luizen zijn voedsel voor sluipwespen en lieveheersbeestjes, sluipwespen worden weer gegeten door vogels, vogels en muizen eten slakken, bijen bevruchten planten en zorgen voor veel bessen en zaden, enz.

Daarnaast is het gewoon prachtig om al die dieren in je tuin te zien. De vogels zingen, de bijen zoemen in een bloem, de vlinders fladderen op een warme zomerdag. ‘s Avonds hoor je een egeltje scharrelen. Er is meer te beleven in een natuurlijke tuin. Wilt u dat ook in uw tuin? Kom dan naar deze lezing.

Kosten: Leden gratis, niet leden €5,-

Informatie; www.mmnatuurlijk.nl; excursies@mmnatuurlijk.nl; 0343431617

advertentie
advertentie