Gezond Verstand Avond in Driebergen over Suikers en Zoetstoffen

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

In deze lezing behandelt DenniS Vervlossen welke plaats suikers innemen binnen de koolhydraten en legt hij uit hoe de suikervertering in z'n werk gaat.

De natuurlijke en kunstmatige zoetstoffen worden behandeld, ook bekend als de intensieve zoetstoffen. Aspartaam en Stevia zijn daar bekende voorbeelden van. Zoals gebruikelijk beperkt DenniS zich niet tot theorie en wetenschap, maar wil hij de deelnemer ook leren hoe je praktisch en verantwoord gebruik kunt maken van zoetstoffen.

Besproken onderwerpen:

-Waarom zijn we zo dol op een zoete smaak?

-Hoeveel suiker hebben we door de eeuwen heen gebruikt?

-Wat leert de overheid ons over suiker?

-Wat zijn de schadelijke gevolgen van suikers?

-Welke suikers en zoetstoffen zijn verantwoord om te gebruiken?

-Wat leert de overheid ons over intensieve zoetstoffen?

-Schadelijke gevolgen van kunstmatige zoetstoffen

-Hoe zijn deze stoffen op de markt gebracht?

-Soorten Stevia (groen, bruin en wit)

-De toepassingen en bakeigenschappen van zoetstoffen

Meld je aan op de website: www.sjamoni.nl/agenda

advertentie
advertentie