FC Driebergen laat zich aftroeven

5 februari 2014 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Tegen DHSC uit en in Utrecht leed zaterdag derdeklasser FC Driebergen een afgetekende 3-1 nederlaag. De ploeg van trainer Bert van den Brom liet zich met name in de tweede helft te veel intimideren door de fysiek op het randje spelende Utrechtse formatie.

Driebergen dat maar liefst vijf basisspelers door diverse omstandigheden moest missen, begon helemaal niet zo slecht en kwam in de 20e minuut op een op dat moment verdiende 0-1 voorsprong. Maar geleidelijk aan kreeg DHSC meer grip op de wedstrijd en kwam in de 35e minuut op gelijke hoogte. Op slag van rust kroop Driebergen door het oog van de naald, wat een ruststand opleverde van 1-1.

Maar de slechte veldomstandigheden (gras) in combinatie met een straffe wind en veel intimidatievoetbal aan DHSC zijde, werden Driebergen in de tweede helft uiteindelijk noodlottig. Al in  de 48e minuut kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong die in de 70e minuut werd uitgebreid naar 3-1 (penalty). Daarna was het over en uit voor FC Driebergen, dat door het 3-1 verlies meer en meer naar beneden moet kijken teneinde nacompetitie te ontlopen.

Van den Brom: ,,Gezien het verschil in punten zullen we ons moeten richten op de negende plaats. Meer zit er waarschijnlijk niet meer in."

0-1 Pascal van Doorn, 1-1 DHSC, 2-1 DHSC, 3-1 DHSC