Informatiebijeenkomst 'Lekker eten niet vergeten'!

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op donderdag 25 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het Ontmoetingscentrum 'Amerongen' over voeding voor ouderen met geheugenproblemen.

Goede voeding is heel belangrijk voor ieder mens en vooral voor ouderen met geheugenproblemen. Er blijkt uit onderzoek dat ouderen vaak minder goed eten en dat zelfs 15 tot 25 % van de thuiswonende ouderen met dementie lijden aan ondervoeding. Een zorgvuldig eetpatroon met voldoende eiwitten, goede vetten, veel groente en fruit levert bouwstenen die onze conditie op peil houden. Yvonne den Ouden is diëtist bij QuaRijn en vertelt dat eten veel meer is dan het vullen van de maag. Eten is een ervaring waarbij smaakbeleving, de gezondheid, de presentatie en de wijze van toedienen allemaal van belang zijn! Zij geeft u informatie, tips en recepten.

De bijeenkomst is voor mantelzorgers en voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. U bent van harte welkom in Ontmoetingscentrum 'Amerongen'

Toegang is gratis, aanmelding via onderstaande contactgegevens.

In Ontmoetingscentrum 'Amerongen' kunnen mensen met geheugenproblemen die nog thuis wonen op dinsdag, donderdag en vanaf 7 maart ook op vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur een gevarieerd activiteiten programma volgen. Vriendschap en een goede sfeer staan voorop. Bewegingsactiviteiten en activiteiten die gericht zijn op kunst en cultuur zijn belangrijke onderdelen van het programma.

De meerwaarde van een Ontmoetingscentrum is naast de laagdrempeligheid ook de ondersteuning van de mantelzorger. Mantelzorgers kunnen maandelijks informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen bezoeken, ook is er individuele aandacht. Door deze wijze van ondersteuning kunnen mensen met dementie hun vaardigheden langer op peil houden en krijgen mantelzorgers praktische en emotionele ondersteuning waardoor ze de zorg langer kunnen vol houden. Zo kunnen mensen langer thuis blijven wonen!

Ontmoetingscentrum Amerongen

Burg. Jhr. v.d. Boschstraat 44

Amerongen

Ontmoetingscentrum 'De Vijver'

Vijverlaan 10

Driebergen

Ma t/m vrij 10.00 uur tot 16.00 uur

(Binnenkort ook op zaterdag)

Graag ontvangen wij enthousiaste mensen die vrijwilligerswerk willen doen in onze centra. Misschien heeft u tijd op vrijdag in Amerongen of op zaterdag in De Vijver ? Wij passen ons zoveel mogelijk aan op uw agenda.

Voor aanmelding en informatie

Telefoon 0343- 555401

E-mail w.sturkenboom@iszdebrug.nl

advertentie
advertentie