Afsluiting Olympische Spelen een groot succes

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Woensdag 5 februari werd op basisschool de Regenboog in Amerongen het thema “Olympische winterspelen” afgesloten met kinderen, ouders en andere bekenden.

Op donderdag 9 januari jl. werd dit thema geopend met de leerkrachten en alle kinderen van de school.

De vlag werd binnengedragen, het Wilhelmus werd gezongen en de Olympische eed werd door de kinderen afgelegd.

Op allerlei manieren zijn de leerkrachten bezig geweest met ontdekkend leren rondom dit thema. Zij werden hierbij ondersteund door een docent van Kunst Centraal en docenten van de Hogeschool Ede. De vakken cultuur, wetenschap, techniek, talent en kansrijke taal werden aan elkaar verbonden. Door middel van gesprekken met kinderen, brachten de leerkrachten in kaart met welk doel de kinderen konden hun opdracht konden bereiken. Op deze manier konden kinderen omgaan met hun creativiteit en hun eigen talenten ontwikkelen. Enkele kinderen waren zo enthousiast dat zij na schooltijd terugkwamen om te werken aan hun eigen ontdekking.

Er werd van bamboestokken een springschans gemaakt, een bobsleebaan van papier, schaatsen, ijs en sneeuwlandschappen van papiermaché, medailles van kralen en prachtige vlaggen. Naast de beeldende activiteiten lieten alle groepen tijdens de afsluiting nog bijzondere activiteiten in de vorm van drama zien. Er werd gedanst, er was een schimmenspel, kinderen speelden tableaus uit e.d Ook konden ouders de filmpjes bekijken van de werkzaamheden van de afgelopen weken. Op allerlei manieren hebben zij ons laten zien hoe het zou kunnen verlopen op de komende wintersportspelen, die deze week zullen gaan starten. De afsluiting van dit thema werd druk bezocht en was een spectaculair geheel.

advertentie
advertentie