14 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Amrâth Hotel gaat voor duurzaamheid

Vergaderen, dineren en overnachten

MAARSBERGEN –Gelegen aan de groene entree van de Utrechtse Heuvelrug kenmerkt het Amrâth Hotel Maarsbergen zich door een uitstekende bereikbaarheid. Zowel zakelijke als particuliere gasten zijn van harte welkom in ditin 2010 geopende viersterren hotel dat comfort, persoonlijke service en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

door Caro van den Berg

Een centralere ligging is bijna niet mogelijk. Het viersterren Amrâth Hotel Maarsbergen ligt op steenworp afstand van de A12 en de natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Diverse bezienswaardigheden en historische dorpen zijn op korte afstand te vinden, en verschillende winkelsteden liggen op maximaal een half uur rijden. Met 90 ruime hotelkamers, inclusief een bruids- en business suites, acht vergaderruimten, en een sfeervol restaurant, heeft het Amrâth haar gasten veel te bieden. ,,We beschikken over acht in grootte variërende vergaderruimten, waaronder een volledig ingerichte boardroom. De grootste ruimten kunnen we koppelen tot een vergaderzaal voor 200 mensen”, vertelt gastheer Marcel Andeweg. Meedenken met de gasten vindt hij belangrijk. ,,We bieden volledige vergaderarrangementen aan, maar het is ook mogelijk om losse onderdelen te boeken, het is net wat de gast wil. We denken graag mee”. Het hotel is voorzien van gratis onbeperkt Wi-Fi en heeft een snelle glasvezelverbinding.

Foodiebag

Sinds 2012 is het Amrâth Maarsbergen in bezit van de gouden Green Key, uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. ,,Wij vinden het belangrijk om ons op een positieve wijze te onderscheiden. Daar hoort duurzaamheid bij”, aldus Andeweg. Het gehele hotel is dan ook voorzien van led verlichting, en naast het optimaal fractioneren van afval en het gebruik van recyclebare materialen worden in het restaurant biologische en fairtrade producten geserveerd. ,,Wij hebben biologische wijnen en groenten en schenken fairtrade koffie van Hesselink. Ook gebruiken we uitsluitend vis voorzien van het MSC keurmerk. We betrekken onze zalm bijvoorbeeld van een Noorse zalmkwekerij”, licht Andeweg toe. Als eerste restaurant in de regio maakt het Amrâth gebruik van de zogenaamde Foodiebag. ,,Omdat we vinden dat eten is om op te eten en niet om weg te gooien bieden we onze gasten deze service.” Andeweg toont de inventief ontworpen Foodiebag met een speciale binnen coating, en voorzien van een klein lepelclipje waarmee de gasten na het eten subtiel kunnen aangeven dat ze het restant van de maaltijd graag mee willen nemen.,,Ons restaurant is niet alleen voor hotelgasten, maar open voor iedereen. Mensen moeten gewoon eens binnenkomen en genieten van onze keuken”, aldus de sympathieke gastheer.

Amrâth Hotel Maarsbergen, Woudenbergseweg 44 , Maarsbergen, tel. 0343-475533; info@hotelmaarsbergen.nl; www.amrathhotels.nl

Fotobijschrift: gastheer Marcel Andeweg, hier met de Foodiebag, gaat met het Amrâth voor duurzaamheid.

advertentie
advertentie