D66 schort verkiezingscampagne op

14 februari 2014 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - D66 Utrechtse Heuvelrug voert de komende dagen geen campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014. ,,Alle campagne-activiteiten zijn tot en met dinsdag 18 februari stilgelegd wegens het overlijden van oud-minister Els Borst. Ook wij gaan niet de straat op", aldus D66-fractievoorzitter Hugo Prakke.

,,Enige uitzonderingen zijn de uitreiking van de prijs voor de Conciërge van het Jaar, maar de landelijke campagnebus die zou komen is afgezegd. Ook ga ik zaterdagmiddag in debat op de radio met Gerrit Boonzaaijer (lijsttrekker SGP, red.)", aldus Prakke.

Ook hij is geschokt door de onverwachte dood van oud-minister en partijgenoot Borst, die maandagavond in de garage van haar woning in Bilthoven werd gevonden. ,,Mijn reactie is natuurlijk vol ongeloof. Het is gewoon in-en-in triest dat deze zachtmoedige vrouw waarschijnlijk door geweld om het leven is gekomen. Net als veel mensen ben ik diep bedroefd door haar dood", zegt Prakke.

,,Persoonlijk heb ik altijd enorm veel waardering gehad voor de wijze waarop zij op een zeer integere wijze moeilijke thema's als euthanasie heeft behandeld. Zij is echt een boegbeeld voor D66 en een voorbeeld van de wijze waarop D66 politiek wil bedrijven. We gaan haar enorm missen. Op www.d66.nl staat een condealanceregister dat iedereen kan tekenen."

advertentie
advertentie