Museum Huis Doorn ontvangt tonnen van loterij

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

DOORN - Museum Huis Doorn ontvangt een donatie van 450.000 euro van de BankGiro Loterij. Tijdens het Goed Geld Gala in de Nieuwe Kerk in Amsterdam heeft de BankGiro Loterij bekend gemaakt de toekomstplannen van Museum Huis Doorn te willen ondersteunen met de donatie.

Herman Sietsma, directeur-bestuurder van Museum Huis Doorn is erg blij met de donatie. ,,Voor Huis Doorn is dit een droom die uitkomt. Met steun van meer dan 180 vrijwilligers kunnen wij Huis Doorn uitbouwen tot dé plaats van herinnering van deze oorlog, die honderd jaar geleden begon. Huis Doorn was het ballingsoord van Wilhelm II, de laatste Duitse keizer, nadat hij in 1918 afstand had gedaan van de keizerskroon. Er is geen betere locatie in Nederland om de enorme gevolgen te laten zien van deze afschuwwekkende oorlog. Nederland was weliswaar neutraal, maar sterk betrokken: ruim vier jaar was vrijwel elke jongeman in ons land gemobiliseerd en was Nederland het toevluchtsoord voor honderdduizenden Belgische vluchtelingen."

Tentoonstellingspaviljoen

In de gerenoveerde keizerlijke garage gaat Museum Huis Doorn een eigentijdse, aansprekende tentoonstelling inrichten voor jong en oud. In augustus, precies honderd jaar na het begin van WOI, gaat de tentoonstelling open. ,,Ik ben de BankGiro Loterij dan ook dankbaar voor deze grote subsidie. Met deze gift gaat Huis Doorn de verbouw en aanbouw van het tentoonstellingspaviljoen

financieren. Wij gaan met nieuwe energie aan de slag", aldus Sietsma.

advertentie
advertentie