Filmvertoning ‘Hannah Arendt’

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De joodse filosofe Hannah Arendt, in de film gespeeld door de actrice Barbara Sukowa, vlucht in 1933 voor de nazi’s. Via Frankrijk komt ze in 1941 terecht in de VS. Ze gaat werken als journalist en docent. In 1951 verkrijgt zij het Amerikaanse staatsburgerschap. Als Israël de beruchte nazi Adolf Eichmann oppakt en gaat berechten, wordt zij door The New Yorker gevraagd om het proces in Jeruzalem te verslaan. De resultaten van haar bevindingen vat zij samen in het boek ‘Eichmann In Jeruzalem - De banaliteit van het kwaad’. Ze maakt daarmee een enorme controverse los.

MargarethevonTrotta maakte een speelfilm over het leven van Hannah Arendt. Dominee E.J. de Ruiter zal twee avonden verzorgen: de eerste avond is gewijd aan het bekijken van de film, voorafgegaan door een korte inleiding. De tweede avond zal in het teken staan van de bespreking van de film en de thema’s die daarin naar voren komen, zoals verantwoordelijkheid en het wezen van het kwaad.

De film wordt vertoond op maandag 24 februari, aanvang 19.30 uur en de bespreking ervan vindt plaats op maandag 3 maart om 20.00 uur. Beide bijeenkomsten in de Ark, Imminkstraat, Amerongen.

advertentie
advertentie