Bestuurswissel bij Bridgeclub Larsheim

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Na drie jaar het voorzitterschap van Bridgeclub Larsheim te hebben bekleed, trad Nellie Steeman terug en werd Jack Kardolus haar opvolger. Met daarnaast ook de toetreding van Robert Hin, gaat het bestuur op volle kracht verder met de in 2013 bij het 50-jarig bestaan ingeslagen weg voorgenomen ontwikkelingen.

door Jan Meijer

,,Ik had, toen ik Jeanne Tijsseling opvolgde, al aangegeven dat mijn termijn maximaal drie jaar zou duren en het is dus mooi dat er nieuwe bestuursleden zijn gevonden", vertelt Nellie Steeman. Tijdens haar voorzitterschap is een drietal werkgroepen gestart om het beleid ten aanzien van de communicatie binnen de vereniging; spelpeilverbetering en de identiteit voor de toekomst vast te stellen. Jack Kardolus: ,,Die werkgroepen zijn al met een aantal resultaten gekomen en die zullen de uitgangspunten voor mijn start als voorzitter zijn. Natuurlijk zal ik sommige dingen anders doen dan Nellie, maar we gaan gewoon verder op de ingeslagen weg."

De club bestaat uit twee groepen bridgers, die beide in De Binder samenkomen. De ruim 180 leden zijn verdeeld over Up & Down, die op de ‘dinsdagmiddag’ actief zijn. Op donderdagavond is de andere groep met zo’n 120 personen actief. De gezelligheid staat altijd voorop, de meeste leden kunnen ‘aardig meekomen’, maar er is ook ruimte voor mensen die echt gaan voor topbridge. Er is nog plaats voor nieuwe leden en bridge is bij uitstek een sport – ,,dat is het toch echt wel, want wie het meeste traint, komt meestal als beste uit de bus’’ – voor mensen die op zoek zijn naar contacten die verder reiken dan de voordeur. Er is altijd een gezellige nazit om nog even over andere dingen bij te praten. ,,Verder willen we in de zomerperiode ook op de woensdagen gaan spelen. En het succes van de ‘Hap en Trap’ activiteit van het jubileum – een fietstocht langs horecagelegenheden in de omgeving, gecombineerd met een aantal ronden bridge – krijgt een vervolg."

Zoals gezegd, er wordt ook gewerkt aan spelpeilverbetering. De bridgecursus van omroep MAX wordt eenmaal per 14 dagen begeleid. Dat doen we samen met Maarn en Doorn, zoals ook de Heuvelrug Bridgedrive op 5 april in De Twee Marken in Maarn met die twee clubs samen wordt gehouden.

Bridgeclub Larsheim is trots op zijn website. De webmaster houdt alles bij. Een ziek lid meldde bij haar terugkeer: ,,De website maakte het mogelijk alles te volgen." En zo krijgt de intentie van de club om de gezelligheid de boventoon te laten hebben, gestalte. Robert Hin: ,,We hebben leden uit de wijde omtrek, juist omdat ze die gezelligheid zoeken en bin ons vinden. Een voorbeeld: bij Up & Down is geen arbitrage. En dan is er ook nog een mogelijkheid voor de thuisbridgers om ‘koffertjesbridge’ te spelen, dat doen we weer samen met Maarn." Wie eens wil kennismaken met Larsheim, is welkom op dinsdag en donderdag, men kan altijd vrijblijvend een paar keer meedoen.

Foto: Jack Kardolus (rechts) met naast zich Nellie Steeman en Robert Hin.

advertentie
advertentie