Ingezonden brief: Hondenbezit: waar is de gemeente mee bezig?'

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

In Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant van donderdag 6 februari kondigt de gemeente aan dat vanaf maandag 10 februari controle met betrekking van het hondenbezit wordt uitgevoerd. Natuurlijk weer door een extern bedrijf dat luistert naar de fraaie naam 'Legitiem bv'.

Met deze actie zijn natuurlijk weer de nodige (hoge) kosten gemoeid. Wat is de reden van deze actie? Heeft de gemeente de indruk, of is uit onderzoek gebleken, dat veel inwoners van de Utrechtse Heuvelrug hun verplichtingen jegens de hondenbelasting verzaken?

Een actie die op het verkeerde moment wordt ondernomen, omdat het tot op heden nog niet bekend is of de gemeente hondenbelasting gaat heffen. Waarom zou je dan je hond of honden aanmelden?

Na aanmelding van onze hond op 1 februari vorig jaar, ontving ik op 23 februari 2013 een brief waarin ik door de gemeente werd geïnformeerd dat in verband met een uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch de gemeente vooralsnog in 2013 geen hondenbelasting gaat opleggen. Hoe is de situatie momenteel? Berichten in het afgelopen jaar dat op basis van een andere gerechtelijke uitspraak het nu wel mogelijk zou zijn om hondenbelasting op te leggen, zijn nooit geconcretiseerd door de hondenbezitter er op te wijzen dat de gemeente vanaf 2014 (?) wel hondenbelasting gaat opleggen.

Het lijkt mij voor de hand liggen dat er een andere volgorde binnen dit proces wordt gehanteerd. Informeer eerst de hondenbezitters die bij de gemeente bekend zijn door middel van een brief dat hondenbelasting weer wordt opgelegd en evenzo laat de hondenbezitters die niet bekend zijn bij de gemeente dit ook weten door middel van andere communicatiemiddelen. Het is efficiënter, scheelt een hoop werk voor het externe bureau en bespaart de gemeente heel veel geld.

Rudolf Riegen, Driebergen

advertentie
advertentie