Weinig schot in verkoop voormalige gemeentehuizen

5 februari 2014 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Er zit nog weinig schot in de verkoop van de verschillende voormalige gemeentehuizen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

In 2007 was duidelijk dat de gemeentehuizen en gemeentewerven die na de herindeling leeg kwamen te staan, verkocht moesten worden. Twee jaar later besloot de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug om de vrijkomende locaties op te nemen in het dekkingsplan van het nieuwe gemeentekantoor dat sinds juni vorig jaar in gebruik is. Sinds 2009 is er nog weinig voortgang geboekt. Deels door de ingezakte vastgoedmarkt, maar ook omdat niet is vastgesteld welke voorwaarden gelden voor herontwikkeling. Dat blijkt een belemmering voor onderhandelingen met potentiële kopers.

Tot op heden zijn er dan ook maar beperkte resultaten geboekt. De ambtswoning in Leersum is verkocht en een deel van het gemeentehuis in Amerongen. De verkoop van het gemeentehuis en de bijbehorende villa in Maarn ging uiteindelijk niet door. Het college stelt de raad nu voor om de verkoop voor te bereiden op basis van voorkeurvarianten. Hans Nijhof (GL/PvdA) kiest voor deze aanpak. ,,Je kunt ongewenste ontwikkelingen voor zijn door specifieke uitgangspunten voor de locaties te bepalen.” Het CDA vond daarentegen bij monde van Willem van Drie dat de gemeente helemaal geen projectontwikkelaar moet zijn en wil de bestemming over laten aan de markt. Met een meerderheid van twintig stemmen koos de raad voor de aanpak van het college. Zodra de gemeenteraad de ruimtelijke en financiële kaders heeft vastgesteld volgt een inspraaktraject.

advertentie
advertentie