DEV krijgt geen loon naar werken

31 januari 2014 om 00:00 Nieuws

DOORN - Twee onterechte beslissingen van de scheidsrechter luidde voor thuisploeg DEV het 1-2 verlies in tegen Elinkwijk. Een hevig ontstemde DEV-trainer Michel van Aken: ,,We zijn op zijn minst van een punt bestolen. We hadden gezien het vertoonde spel recht op meer. Scheidsrechterlijke dwalingen hebben ons de das omgedaan."

Met een half uur vertraging (geen scheidsrechter), begon thuisploeg DEV gedreven aan de wedstrijd en liet na twee mindere wedstrijden zijn uit het goede hout te zijn gesneden. Ondanks een drietal grote kansen voor de thuisploeg was het in de 30e minuut Elinkwijk dat vanuit buitenspelsituatie op een 0-1 voorsprong kwam. Ondanks dat DEV daardoor enigszins uit het veld geslagen was, bleef de ploeg op het vinkentouw en werd er gerust met een 0-1 achterstand.

Kort na rust (55e minuut) was daar dan eindelijk de dik verdiende treffer van DEV, dat via Van Amerongen langszij kwam (1-1). De thuisploeg, die absoluut het betere van het spel had, moest in de 65e minuut toezien hoe het toch weer Elinkwijk was dat op voorsprong kwam (1-2). Maar DEV accepteerde, ging een versnelling hoger spelen en ging naarstig op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Maar toen de scheidsrechter in de 85e minuut een handsbal van een Elinkwijk-verdediger verkeerd beoordeelde en daarmee DEV van een zeker punt onthield, was het over en uit en liep DEV tegen een onterechte en zeker niet verdiende nederlaag aan.