21 januari 2014 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN – De nieuwe lichte winkel van Van Gorkom Wonen en Slapen aan de Traaij 83-85 nodigt uit tot binnenlopen. Het hoekpand springt in het oog en de collectie ook. Harde en zachte vloerbedekking, gordijnen, zonwering voor binnen en buiten en de ‘slaapcollectie’ met bedden en bedtextiel vormen de basis.

door Monique José Timmermans

,,We zijn heel blij met deze locatie”, vertelt Raymond van Gorkom. ,,De primaire reden voor de verhuizing was het magazijn van onze winkel. Dat zat al vast aan dit pand. Nu kregen we de kans om winkel en magazijn te koppelen onder één dak, wat logistiek heel praktisch is.” Op 21 december is de nieuwe winkel open gegaan. En dat heeft veel positieve reacties opgeleverd.

Nu Van Gorkom in het nieuwe pand is gevestigd, vallen meer voordelen op. ,,Deze winkel is veel lichter en met aan twee zijden ramen een opvallend pand op de Traaij. De oppervlakte maakt een overzichtelijke indeling mogelijk. Bovendien is onze collectie bedden beter zichtbaar, doordat we deze nu op de begane grond kunnen presenteren.”

Inspiratie opdoen

Volgens de woninginrichter beginnen wensen om in huis wat te veranderen vaak met het oriënteren op het eindresultaat. ,,Dat is het meest zichtbaar. Wat je dan eventueel bouwkundig in huis zou moeten aanpassen, blijkt iets waar mensen later mee aan de slag gaan. Hier loop je makkelijk binnen om de hedendaagse mogelijkheden en trends te ontdekken. Veel mensen komen inspiratie opdoen.”

Vakmensen

Met de grote schare vakmensen die Van Gorkom in zijn netwerk heeft, kan hij goed begeleiden bij een eventuele verbouwing. ,,Loodgieters, elektriciens, stukadoors en schilders, wij hebben de juiste contacten en we zijn graag het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Zo hoeft deze niet met alle verschillende partijen om de tafel.”

Met de ruime keuze is het goed om eerst te kijken naar de mogelijkheden – of onmogelijkheden – die het huis biedt. ,,Niet altijd kan alles wat in de markt wordt aangeboden toegepast worden. Om een goed advies te kunnen geven, komen wij eerst bij de mensen thuis kijken. Dan kunnen we gericht voorstellen doen, die passen binnen de mogelijkheden van het huis.” Nu komt er meer kleur terug in de collecties. ,,Het is prettig om een kleur thuis te beoordelen. Daarvoor kunnen we grotere stalen bestellen.”

Service en reparatie

Van Gorkom Wonen en Slapen bestaat al sinds 1925 in Driebergen. Het bedrijf is overgegaan van vader op zoon en nu staat de derde generatie aan het roer. Qua service is er in al die jaren niets veranderd. ,,Voor binnen zijn we buitengewoon”, lacht Raymond van Gorkom. Tenslotte voegt hij nog toe dat zijn bedrijf ook het adres is voor reparaties aan zonwering, gordijnen of vloerbedekking.

Van Gorkom Wonen en Slapen is op maandag gesloten en heeft vrijdag koopavond. Kijk voor meer informatie op www.vangorkom.nl.

advertentie
advertentie