21 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Uitstel dreigt voor Hoofdstraat

Politiek wil de

hand op de

knip houden

DRIEBERGEN - Ruim drie jaar nadat de Driebergse tiener Virgenie Valk langs de Hoofdstraat op haar fiets werd doodgereden, is er nog steeds geen zekerheid over de beloofde veiligheidsmaatregelen. De politiek steggelt over het prijskaartje en overweegt uitstel.

door Michiel Schaaij

De raadscommissie Ruimte besprak vorige week een door wethouder Bert Homan (VVD) ingediend plan, om de N225 binnen de bebouwde kom aan te pakken. Homan wil een complete herinrichting van de verkeersader, vanaf de Akkerweg in het oosten tot aan Nijendal nabij de A12. Maar de meeste partijen vinden dat te duur. ,,Thuis zeg ik dan: je hebt er niet voor gespaard, dus je kunt die nieuwe fiets niet kopen”, zo drukte Gerrit Boonzaaijer (SGP) het uit. De meerderheid van de raadscommissie stuurde daarom aan op een gefaseerde aanpak. ,,Laten we eerst maar eens de gevaarlijkste verkeerssituaties aanpakken en de rest doorschuiven naar betere tijden”, aldus Guus Geersing (Christen Unie). Bovendien zou het besluit over de komende gemeenteraadsverkiezingen heen getild moeten worden.

Verkeersveiligheid

In het commissiedebat benadrukten woordvoerders van alle fracties dat de verkeersveiligheid hoog in het vaandel moet staan. Maar aanvankelijk was alleen VVD-er Bob van Lierop bereid om de consequenties te accepteren en het investeringskrediet zonder financiële dekking goed te keuren. Lijsttrekker Hans Nijhof (Groen Links/PvdA) liet zich tijdens de vergadering door de wethouder overtuigen, maar de meeste andere fracties vinden de gevraagde 3.5 miljoen euro een brug te ver. Dat zou een overmoedig besluit zijn, vond Erwin Kamp (D66).

Verwachtingen gewekt

Op 30 januari buigt de gemeenteraad zich opnieuw over de kwestie. Als de wethouder de - al dan niet aangepaste - herinrichtingsplannen toch in veilige haven weet te loodsen, kunnen de werkzaamheden aan de Hoofdstraat aan het eind van dit jaar van start. Homan kan intussen niet wachten: ,,we hebben verwachtingen bij inwoners gewekt. Het hele voorbereidingstraject heeft toch al veel tijd gekost.”

Michiel Schaaij

www.dorpsjournalist.nl

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

advertentie
advertentie