21 januari 2014 om 00:00 Nieuws

DEV roemloos ten onder tegen ijzersterk IJFC

Onderkop: Valse seizoenstart voor Doornse derdeklasser

AMERSFOORT – In een voor thuisploeg DEV uitermate bedroevend verlopen wedstrijd ging de ploeg van trainer Michel van Aken met maar liefst 1-8 roemloos ten onder tegen IJFC uit IJsselstein. DEV had absoluut niets in te brengen tegen het verrassend sterke IJFC en speelde een van de slechtste wedstrijden van de afgelopen seizoenen.

Door Huub van Aerssen

Op papier leek het een aardig voetbalmiddagje te gaan worden op sportpark Tuilland, de thuishaven van zaterdag derdeklasser DEV. Tegenstander IJFC stond slechts een tweetal punten verwijderd van DEV en had net als de thuisploeg de punten hard nodig. Maar niets bleek minder waar. Alhoewel de beginminuten er voor DEV nog wel aardig uitzagen, sloop langzaamaan de klad er in en werd de thuisploeg op letterlijk alle fronten afgetroefd. In de 14e minuut kwam DEV op een 0-1 achterstand en zag het op dat moment verdedigend al niet al te best uit. Maar nog geen minuut later werd die opgelopen schade gerepareerd en kwam DEV via spits Marijn de Graaf op gelijke hoogte (1-1). Een foutieve terugspeelbal van verdediger Ricardo van Amerongen betekende de 1-2 achterstand voor de continu achter de feiten aanlopende thuisploeg. En daar waar DEV geleidelijk aan meer en meer inzakte, begon de voetbalmachine van IJFC pas goed op gang te komen. Met goed combinatie – en positiespel werd de verdediging van DEV platgewalst en liepen de gasten uit IJsselstein in alle eenvoud uit naar een 1-4 ruststand.

En ook na rust een fel aanvallend IJFC dat geleidelijk aan het tempo opschroefde en binnen een kwartier al op een 1-5 voorsprong stond. DEV daarentegen liep er verdwaasd bij en was niet bij machte om ook maar voor enig gevaar te zorgen. Meer en meer werd duidelijk dat het een geweldige afstraffing zou gaan worden voor het ronddobberende DEV, dat bij tijd en wijle volledig de kluts kwijt leek te zijn en verlangde naar het eindsignaal. Maar voor het zover was prikte IJFC er nog wel een drietal doelpunten in wat een eindstand opleverde van 1-8. Een zeperd van de bovenste plank en voor een ploeg als DEV onwaardig. DEV trainer Michel van Aken:” Tsa, wat moet je hier nu van zeggen. Ondanks een aantal goede oefenwedstrijden tijdens de winterstop, waarbij ik de indruk had dat we klaar waren voor de tweede seizoenhelft, kwamen we er vandaag gewoonweg niet aan te pas en werden op alle fronten afgetroefd. Een verklaring hiervoor is er niet. Uithuilen, trainen en komende zaterdag weer aan de bak. Meer is er even niet!” Aanstaande zaterdag speelt DEV de uitwedstrijd tegen Jonathan. Een streekderby die altijd voor het nodige vuurwerk zorgt en zeker niet als een eenvoudig “potje” bestempeld kan worden.