MeeleefGezin in de race voor 'Appeltje van Oranje'

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

DOORN - Stichting Meeleefgezin uit Doorn maakt kans op een 'Appeltje van Oranje'. Op vrijdag 17 januari vond de landelijke presentatiedag voor het Oranje Fonds plaats. Daar werden 36 projecten gepresenteerd met het motto 'Samen meer'.

Het Oranje Fonds heeft daaruit 10 projecten genomineerd voor één van de drie 'Appeltjes van Oranje'. Stichting MeeleefGezin uit Doorn is één van de tien genomineerden.

Meeleefgezinnen vangen een jong kind (0 tot en met 4 jaar) van ouders met psychiatrische problemen op. Het kind krijgt extra steun en stimulans en de ouders worden even ontlast, waardoor zij de zorg voor hun kind kunnen volhouden.

Dat draagt ertoe bij dat de kinderen thuis kunnen opgroeien én zich goed kunnen ontwikkelen. Het draagt bij aan sociale cohesie in de maatschappij. In de presentatie werd een kort interview gehouden met Franka Stern, ervaringsdeskundige. Zij legde nog eens uit hoe het jonge kind in deze kwetsbare situaties vaak vergeten wordt. Haar beide ouders hadden een psychiatrisch probleem en zij is desondanks blij dat zij thuis kon blijven wonen. Meer informatie op www.meeleefgezin.nl.

Prijs

Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van 15.000 euro en een bronzen beeldje dat is gemaakt door prinses Beatrix. Het Appeltje is een blijk van waardering voor bestaande, succesvolle sociale initiatieven die erin slagen verschillen groepen mensen op een bijzondere manier bij elkaar te brengen. De prijs wordt elk jaar in mei uitgereikt door koningin Máxima.

advertentie
advertentie