'Tijd voor U' ondersteunt senioren

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Vertrouwensband opbouwen belangrijk

AMERONGEN - Met zijn nieuwe initiatief 'Tijd voor U', gaat Arie-Jan de Regt ouderen in de regio ondersteunen. Met het aanbieden van uiteenlopende diensten en werkzaamheden kunnen senioren vanaf 20 januari een beroep op hem doen. Of het nu gaat om koken, vervoer, diverse klussen, onderhoud of een gezamenlijke wandeling, De Regt biedt de oplossing.

door Caro van den Berg

Voormalig docent tekenen, grafisch ontwerper en technisch illustrator Arie-Jan de Regt (1956) gooit het roer om. Op 20 januari start hij zijn nieuwe dienstverlening aan senioren 'Tijd voor U'. ,,Naast het feit dat er minder vraag is naar mijn inzet als technisch illustrator heb ik gemerkt dat veel ouderen extra ondersteuning goed kunnen gebruiken. Daarbij vind ik het erg leuk om met oudere mensen om te gaan, en heb ik een klik met ze."

De diensten die hij gaat aanbieden zijn zeer gevarieerd. ,,Eigenlijk alle dingen die senioren nodig hebben: van koken, boodschappen doen, vervoer en begeleiding, klussen, reparatie en onderhoud, tuinwerk, maar ook een wandeling of het voorlezen van een mooi verhaal", somt hij op. Doordat hij altijd als zelfstandige ondernemer heeft gewerkt kan De Regt ook op het terrein van administratie of het oplossen van kleine computerproblemen uitstekend de helpende hand bieden.

vertrouwenspersoon

,,Ik merk nu al dat mensen enthousiast zijn, en dat er behoefte aan is. Veel ouderen wonen langer thuis, en familie woont niet altijd om de hoek". Wat De Regt hoopt te bereiken is dat hij een persoonlijke band met de mensen op kan bouwen. Hij is van mening dat zijn diensten een toegevoegde waarde zijn in het bestaande aanbod. ,,Als mensen eens een dagje weg willen kan ik ze niet alleen vervoeren, maar ik kan ze de rest van de dag ook begeleiden." Zijn streven is dan ook om een band als vertrouwenspersoon op te bouwen, i.p.v. van de ene klus naar de andere te gaan. ,,Ik hoop dat de mensen mij zullen ervaren als een betrouwbare persoon die voor veel zaken ingezet kan worden."

De kosten voor zijn inzet bedragen € 20,00 per uur. Binnen Amerongen komen daar eenmalige startkosten van € 15,00 per klus bij. Buiten Amerongen zijn deze kosten afhankelijk van de afstand. Over de startkosten zegt hij: ,,Als iemand bijvoorbeeld een klus heeft van tien minuten zou er niets overblijven, dat is niet de bedoeling." Mensen met een persoonsgebonden budget kunnen hem hiervan inhuren. Ondanks het feit dat de diensten van De Regt zeer breed zijn kent hij zijn grenzen. ,,Ik doe geen medische handelingen of huishoudelijke werkzaamheden."

De Regt ziet ernaar uit om te starten. ,,Ik zou het erg leuk vinden om echt wat voor mensen te betekenen, en een oplossing te bieden waardoor ik een relatie met mijn klanten kan opbouwen".

Tijd voor U, www.tijd-voor-u.nl, info@tijd-voor-u.nl, telefoon 06 14538165

Fotobijschrift: Arie-Jan de Regt hoopt met zijn dienstverlening 'Tijd voor U' veel ouderen te kunnen helpen

advertentie
advertentie