Spelregelbewijs wordt verplicht voor jeugdvoetballers

10 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Eén van de belangrijkste maatregelen van de KNVB binnen het actieplan Tegen Geweld is de invoering van het spelregelbewijs voor jeugdspelers. Met ingang van seizoen 2014-2015 zijn tweedejaars B-junioren verplicht om dit spelregelbewijs te behalen. De insteek is dat meer spelregelkennis bijdraagt aan meer voetbalplezier en meer begrip voor arbitrale beslissingen.

Vanaf 1 september 2014 moeten de B-junioren die het jaar daarna A-junior worden, het spelregelbewijs gaan halen. Daar krijgen ze het gehele seizoen de tijd voor. De KNVB ontwikkelt momenteel een spelregelplatform om de verenigingen op te leiden en het laten behalen van het spelregelbewijs te ondersteunen. Spelers die het spelregelbewijs voor het eind van het seizoen 2014-2015 niet gehaald hebben, mogen het seizoen erna niet spelen.

Er komt een website waarop jeugdspelers kunnen oefenen en verenigingen hun opleidingsmateriaal kunnen ophalen om mee aan de slag te gaan. Ook het examen van het spelregelbewijs zal te vinden zijn op dit spelregelplatform.

advertentie
advertentie