6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Afvallen en Bootcamp bij New Me

Gezond gewicht zonder jojo effect

DRIEBERGEN –Volgens Bouke Bras van New Me is het niet nodig om altijd maar te hoeven lijnen. Door rekening te houden met persoonlijke wensen op het gebied van voeding is het volgens de ervaren gewichtsconsulent voor iedereen mogelijk een gezond gewicht te bereiken. ,,Op een verantwoorde manier afvallen, zonder alles te hoeven laten staan”, is dan ook zijn uitgangspunt. Bras biedt een totaalpakket, want zijn begeleiding wordt aangevuld met Bootcamp lessen in het Doornse gat.

door Caro van den Berg

,,Vanaf vandaag wordt alles anders”, staat vermeld op de website van New Me. Bouke Bras (32) licht deze belofte graag toe. ,,Iedereen kan afvallen met de juiste kennis, wilskracht en begeleiding”. Zijn werkwijze is doeltreffend en simpel: door mensen inzicht te bieden in hun dagelijkse voedingspatroon en eetgewoonten, aangevuld met persoonlijke begeleiding, heeft het merendeel van zijn cliënten inmiddels een gezonder gewicht weten te bereiken. ,,Geen crashdieet en maaltijdshakes, want die zorgen voor een verstoorde stofwisseling, met een ongewenst jojo effect”.

Gestart wordt met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. ,,Het is belangrijk dat er een wederzijdse klik is, want afvallen heeft ook met psychische zaken te maken”. Na invulling van het intakeformulier start de begeleiding, waarbij eerst diverse metingen worden verricht, zoals de BMI, het vetpercentage, buikomvang, gewicht en de verhouding spiermassa en vet. ,,Deze waarden dienen als uitgangspunt”. Bras vindt het belangrijk de begeleiding af te stemmen op de persoonlijke gewoonten. ,,Als iemand ‘s ochtends altijd een boterham eet, dan kom ik niet aan met muesli”. Naast een persoonlijk eetschema en een variatielijst, maakt hij voor elke nieuwe cliënt een eigen account aan bij ‘my calory coach’, een digitaal voedingsprogramma. Tijdens de verschillende tussentijdse consulten worden de resultaten gemeten en besproken, en geeft Bras adviezen en sturing. Bijkomend voordeel is dat sommige zorgverzekeringen deels de kosten van de consulten vergoeden.

Bootcamp lessen

Naast zijn ervaring als gewichtsconsulent is Bras sportman pur sang. Als oud sportschoolhouder en fitness instructeur weet hij als geen ander dat bewegen belangrijk is voor een gezond gewicht.

Elke zondagochtend organiseert hij dan ook Bootcamp lessen in het Doornse gat. ,,Bootcamp is een work-out waarbij de conditie verbetert, vet verbrandt en spieren verstevigen”, legt hij uit. ,,De trainingen zijn niet alleen gezellig, maar een prima aanvulling bij het afvallen.” Tijdens de begeleiding is het mogelijk gratis deel te nemen. Ook kan worden deelgenomen zonder begeleiding. ,,Gezondheid heeft twee kanten, en daar maakt beweging deel van uit”, besluit Bras.

New Me Gewichtsconsulent, Aalscholver 8, Driebergen. Tel. 06-11387774; info@new-me.nl; www.new-me.nl

Fotobijschrift: Bouke Bras geeft persoonlijke begeleiding aangevuld met Bootcamp lessen.

advertentie
advertentie