Schade nieuwjaarsviering 'valt mee'

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - ,,Op het eerste oog lijkt de schade mee te vallen." Dat zegt burgemeester Frits Naafs over nieuwjaarsviering van vorige week. Vooral enkele bushokjes, ruiten en brievenbussen moesten het ontgelden.

De vernielingen aan de Doornse ijskelder noemt Naafs een tegenvaller. ,,Daar moeten ze gewoon vanaf blijven." De gemeente gaat nadenken over mogelijkheden om de veiligheidsmaatregelen rond de ijskelder te verbeteren. ,,Misschien moet het zitbankje wel weg", aldus de burgemeester. Overigens staat Naafs niet te trappelen om de periode dat vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden, te verkorten. Zijn Haagse ambtgenoot Jozias van Aartsen pleitte in zijn nieuwjaarstoespraak voor het aanscherpen van de regels. ,,Maar ik heb geen batterij politiemensen klaar staan om dat te handhaven", aldus Naafs. Hij wijst bovendien op de eigen verantwoordelijkheid van inwoners. ,,Waarom moet de politie er altijd achteraan rennen?"

De Heuvelrugburgemeester voelt wel voor een onderscheid tussen knal- en siervuurwerk. ,,We moeten niet al het vuurwerk op één hoop gooien", zegt hij. Een algeheel verbod ziet hij niet zitten. ,,Nieuwjaarsvuurwerk zit ingebakken in de Nederlandse cultuur, maar we moeten wel de uitwassen bestrijden."

advertentie
advertentie