Politieke mist rond koopzondag

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG- Het blijft onduidelijk of de winkels in Utrechtse Heuvelrug ook na 1 januari op zondag open mogen. In de raadscommissie Bestuur & Middelen toonden voor- en tegenstanders zich woensdagavond onbuigzaam.

De VVD, D66 en BVH willen de proef met de koopzondag verlengen. ,,Mensen zullen niet begrijpen waarom de winkels in het januari op zondag gesloten moeten blijven, terwijl ze later in het jaar wellicht weer open mogen", aldus VVD-raadslid Paul Kelder.

De drie liberale partijen komen echter een raadszetel tekort om hun voorstel met succes over de eindstreep te duwen. De sleutel ligt daarom in handen van de fractie van Groen Links/PvdA. Lijsttrekker Hans Nijhof liet er geen misverstand over bestaan: hij noemde de proef met de koopzondag een slecht besluit en wat hem betreft gaat de deur van de supermarkt in januari 's zondags weer op slot.

Of al Nijhofs fractiegenoten hem daarin volgen, is nog maar de vraag. In juli van dit jaar bleek een aantal van hen uitgesproken voorstander van de koopzondag.

advertentie
advertentie