Weinig animo voor BlauweTwitterAvond

20 november 2013 om 00:00 Nieuws

Het doel van de Twitteractie was om samen met de politie (die niet overal tegelijk kan zijn), een veiliger leefomgeving in wijken en straten te creeren. Arend Jan van Hattem (wijkagent Amerongen) en Leyla Cagli (veiligheid medewerkster gemeente) gaven in de kantine van de Brandweer Amerongen hun uitleg over dit veiligheidsinitiatief en de bedoeling van de #BlauweTwitterAvond.

AMERONGEN - In de brandweerkazerne van Amerongen zat vrijdagavond een kleine groep mensen vol verwachting uit te kijken naar spontane deelnemers aan de BlauweTwitterAvond. Deze was georganiseerd door politie en gemeente en bekendgemaakt via de pers en via Twitter. Of het kille, mistige weer een rol speelde, of dat het idee van BlauweTwitterAvond nog niet aansprak, er bleek weinig animo om met Twitter-inzet een bijdrage te leveren aan vermindering van criminaliteit in Amerongen en de veiligheid te verhogen.

Van Hattem: ,,Uit statistische cijfers over criminaliteit in onze gemeente is gebleken dat dat in de weken 46, 47 en 48 (deze periode dus) er significant de meeste inbraken in ons gebied plaatsvonden. En dan bij voorkeur vanaf 16.00 uur tot laat in de avond. Op die dagen wordt het eerder donker en is het zicht vaak beperkt. De inbreker kijkt naar het huis, loopt erom heen, kijkt naar binnen en weet dan snel dat er niemand thuis is. Immers: de gordijnen zijn open. Hij neemt dan het besluit en slaat direct zijn slag."

Meer in de krant van donderdag 21 november.

advertentie
advertentie