Brede steun voor verkeerstunnel

14 november 2013 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - De Heuvelrugpolitiek staat nog steeds achter het verkeersplan van inwoners Ruud Hartvelt en Jan Huyser uit Maarsbergen. Maar in de commissie Ruimte van de gemeenteraad was kritiek op de hoge kosten niet van de lucht.

door Michiel Schaaij

Het plan van de twee Maarsbergers werd in juni van dit jaar met een ovationeel applaus door de voltallige gemeenteraad onthaald. In de visie van Hartvelt en Huyser moet een verlengde tunnelbak het bestemmingsverkeer gaan scheiden van het doorgaande verkeer. Op die manier kan het historische hart rondom de dorpskerk in ere worden hersteld.

Adviesbureau Royal HaskoningDHV beoordeelde de verlengde onderdoorgang als een goed alternatief voor het Maarsbergse kruispunt. Volgens de haalbaarheidsstudie heeft het plan van Hartvelt en Huyser een positief effect op de verkeersafwikkeling. Wel neemt het meer ruimte in beslag en duurt het 2,5 jaar langer om de wegwerkzaamheden in Maarsbergen af te ronden. Over de hoogte van de extra kosten laten de consultants zich enigszins schimmig uit. De haalbaarheidsstudie noemt een bedrag tussen de 6,5 en 12 miljoen euro. De gemeente Utrechtse Heuvelrug moet 2,7 miljoen euro ophoesten voor realisering van het plan.

Meer in de krant van woensdag 14 november.

advertentie
advertentie