Steun voor nieuw plan supermarkt Driebergen

13 november 2013 om 00:00 Nieuws

Niet alleen is het nieuwe ontwerp voor het gebouw totaal anders van aanpak, er is ook een groot verschil met de wijze waarop omwonenden, Traaij-winkeliers en politieke partijen bij het plan betrokken worden. Bovendien is één van de voornaamste struikelblokken van vorig jaar, de verkeersafwikkeling, in een geheel ander daglicht komen te staan vanwege de herinrichting van de Hoofdstraat.

DRIEBERGEN - Er is een geheel nieuw en aangepast plan ontwikkeld voor de bouw van een Aldi-supermarkt op parkeerterrein Appelgaard in Driebergen. Vorig jaar rond deze tijd werd een ontwerp voor de bouw van zo'n supermarkt op deze locatie radicaal afgewezen, maar nu lijken de sterren gunstig te staan.

Meer steun

Dit alles heeft er toe geleid dat bij een belangrijk deel van bovengenoemde partijen inmiddels steun is verkregen voor het nieuwe plan. John Johannes, eigenaar van het perceel bij de Appelgaard dat hij ten behoeve van de Aldi-nieuwbouw in de verkoop bracht, heeft zich na de afwijzing van vorig jaar enorm ingespannen om het plan acceptabel te maken. En dat lijkt gelukt te zijn. Volgens Johannes is dat vooral te danken aan de creatieve medewerking van de Amerongse architect Jan Griffioen, die tevens 'bruggenbouwer' is voor de gemeente, en de inzet van projectontwikkelaar Jan Westerik van Reggestede Invest.

Lees meer over het plan in het uitgebreide artikel in de krant van donderdag 14 november.

advertentie
advertentie